16 mart. 2022 | 17:12

iPhone 13, pe val în prima lună a anului: țara cu cei mai mulți fani Apple

ACTUALITATE
iPhone 13, pe val în prima lună a anului: țara cu cei mai mulți fani Apple

Apple are foarte mare succes cu noul său smartphone iPhone 13. Gigantul continuă să facă progrese importante în China și să crească cu peste 10%.

iPhone 13 s-a vândut mai bine decât orice alt smartphone în luna ianuarie, în China. Chiar dacă este mult mai scump decât majoritatea smartphone-urilor vândute în această țară, iPhone 13 a fost cel mai vândut telefon pe piața chineză în prima lună a acestui an.

În ianuarie au fost livrate 2,3 milioane de iPhone 13 în cea mai mare țară din Asia, conform datelor publicate de CINNO Research. Acest lucru se întâmplă după șase ani în care niciun iPhone nu a fost în preferințele chinezilor.

Astfel, iPhone 13 a bătut un record: este deja la a patra lună consecutivă când este cel mai vândut smartphone, în China. Cu o creștere de 11,4% față de aceeași lună a anului 2021, Apple a livrat 5,1 milioane de smartphone-uri în luna ianuarie pe piața chineză. Gigantul este al patrulea producător după volumul vânzărilor.

Problemele mari pentru Apple: ce se întâmplă, de fapt, cu iPhone 13

Gigantul Apple se confruntă cu probleme pe piața smartphone. Se pare că oamenii nu mai comandă atât de multe telefoane ca înainte. Așteptările celor de la Apple au fost dezamăgite de nivelul cererii de pe piață.

Se pare că volumul de comenzi pentru iPhone 13 nu este atât de mare pe cât se preconiza inițial. Din această cauză, cei de la Apple și-au înștiințat deja furnizorii de piese și i-au anunțat că e posibil să realizeze către ei comenzi mai mici.

Compania a redus deja comenzile anuale la 80 de milioane – în scădere de la ținta inițială de 90 de milioane. Planul inițial de a asambla 90 de milioane de unități pentru 2021 a reflectat o prognoză de creștere a cererii, deoarece Apple comandă de obicei aproximativ 75 de milioane de iPhone-uri pentru anul fiecărei lansări.

Însă se pare că așteptările companiei au fost supraevaluate, iar realitatea le-a arătat celor de la Apple că nu se pot baza pe o asemenea cerere din partea utilizatorilor.