Soluția lui Elon Musk la care nu te-ai fi așteptat niciodată: ”Evident, ar avea un impact negativ pentru Tesla”
Elon Musk a evitat să vorbească foarte mult despre războiul din Ucraina, deși nu a ezitat niciun moment să întindă o mână de ajutor ucrainienilor care au rămas fără internet din cauza invaziei rusești. Acum, însă, printr-o serie de postări pe Twitter, a oferit niște soluții interesante.
Ca de obicei, dacă ești curios cum vede Elon Musk lucrurile, cel mai bine ar fi să-l urmărești pe Twitter. Cel mai bogat om din lume nu are niciun fel de filtru când vine vorba rețeaua de socializare bazată pe mesaje scurte. Cele mai recente afirmații ale sale au vizat producția de gaze naturale și petrol a Statelor Unite ale Americii, în contextul în care ar putea funcționa ca facilitare a sancțiunilor la adresa Rusiei.
Elon Musk încurajează producția de combustibil fosil
În doar 30 de minute, sfaturile lui Elon Musk pentru autoritățile americane, publicate pe Twitter, au fost repostate de 20.000 de ori. Șeful Tesla și SpaceX a insistat pe rețeaua de microblogging ca Statele Unite ale Americii să-și mărească producția de petrol, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. Chiar dacă acest aspect ar avea un impact negativ asupra propriei companii producătoare de mașini electrice, miliardarul este de părere că reprezintă cea mai eficientă soluție pentru a compensa minusul pe care l-ar suferi Europa dacă se întrerup importurile din țara lui Putin.
”Urăsc să o spun, dar trebuie să mărim producția de petrol și gaze naturale imediat. Timpuri extraordinare necesită măsuri extraordinare.”, a postat Elon Musk pe Twitter. ”În mod evident, asta ar avea un impact negativ asupra Tesla, dar soluțiile regenerabile de energie nu pot reacționa instantaneu pentru a compensa exporturile rusești de gaze și petrol.”, a concluzionat miliardarul.
Afirmațiile lui Musk vin într-o perioadă în care administrația Biden a fost aspru criticată pentru că nu face mai mult pentru a se concentra pe producția energetică, în răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia. Nu de alta, dar multe dintre sancțiunile care se doresc a fi aplicate țării conduse de Vladimir Putin nu sunt sunt sustenabile pentru că nu există alternative, iar gazele naturale și petrolul sunt destul de sus pe această listă.