02 mart. 2022 | 07:59

WhatsApp, reinventat peste noapte: ce a ajuns să facă populara aplicație de chat

ACTUALITATE
WhatsApp, reinventat peste noapte: ce a ajuns să facă populara aplicație de chat

WhatsApp face eforturi constante pentru a-și menține relevanța pe o piață din ce în ce mai aglomerată a aplicațiilor de chat. În acest scop, vine cu actualizări constante de funcționalitate, opțiuni suplimentare menite să-ți facă viața mai ușoară.

Dacă ești utilizator de WhatsApp cu experiență, s-ar putea să știi că aceasta este o aplicație deținută de Meta, același gigant din spatele Facebook, Messenger, Instagram, Oculus și nu numai. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că anumite particularități din Messenger, o altă aplicație de chat, ajung după un timp să fie portate pe WhatsApp, după cum au descoperit cei de la WABetaInfo.

WhatsApp primește reacții la mesaje, ca pe Facebook Messenger

Inginerii WhatsApp lucrează pe mai multe fronturi pentru a oferi funcții noi și utile celor peste două miliarde de utilizatori. Din această categorie, fac parte și două particularități descoperite într-o variantă beta a aplicației, detalii care ar trebui să ajungă în următoarele săptămâni la marea masă a celor care folosesc WhatsApp.

Nu este prima oară când aflăm de posibilitatea adăugării de reacții la mesajele primite pe WhatsApp, dar acum, mecanismul prin care sunt introduse, pare un pic mai bine pus la punct. Opțiunea este destul de similară cu cea pe care o vezi pe Facebook. Ții apăsat câteva momente pe un mesaj și-i poți atașa reacții. Ulterior, o particularitate utilă mai ales în grupuri, te ajută să vezi cine a reacționat și cum, după cum se poate vedea și în captura de ecran de mai sus. Interesant este însă că după săptămâni în care reacțiile la mesaje de pe WhatsApp s-au văzut doar în beta-ul de iPhone și Android, acum au ajuns și în versiunea de test pentru desktopuri.

Dincolo de asta, WhatsApp plănuiește să facă o treabă semnificativ mai bună în a facilita căutarea de mesaje și contacte. În plus, noul sistem va găsi mult mai rapid mesajele în interiorul discuțiilor cu anumite persoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele