20 feb. 2022 | 09:00

Facebook renunță la știri, oricum le servea prost: schimbarea aparent minoră care înseamnă mult

ACTUALITATE
Facebook renunță la știri, oricum le servea prost: schimbarea aparent minoră care înseamnă mult

Facebook trece printr-un proces constant de transformare. Încearcă să-și mulțumească utilizatori, dar, în același timp, să-și urmeze și agenda proprie, să se alinieze cu planurile lui Mark Zuckerberg. Din această categorie face și ultima noutate anunțată de cea mai mare rețea de socializare.

În cazul în care ți-ai dat și tu seama că News Feed s-a ancorat în mentalul colectiv de mai bine de 15 ani, ai perfectă și totală dreptate. Referința către ”Fluxul de știri” a fost acolo încă de la început, dar Facebook a decis să renunțe la conceptul de știri/news și să rămână doar cu fluxul. Asta nu înseamnă că nu vei mai găsi știri false pe Facebook, iar Zuckerberg își va pierde ”diploma” de maestru în dezinformare, manipulare și influențare a alegerilor. Sub nicio formă. Este vorba doar de un truc de marketing. News Feed devine doar Feed în aceeași măsură în care Facebook a devenit Meta la finele anului trecut.

Facebook News Feed nu mai există

La capitolul schimbări pe care le vei uita în zece minute pentru că sunt absolut irelevante și inutile intră cel mai recent efort de rebranding de la Facebook. ”Începând de astăzi, News Feed-ul nostru va fi intitulat ”Feed”. Scrolling fericit!”, se menționează într-o postare pe contul de Twitter Facebook App.

Eliminarea cuvântului știri / news din denumire, la fel ca în cazul Meta acum câteva luni, este un truc menită să schimbe un pic percepția asupra produselor și serviciilor online pe care le pune la dispoziție conglomeratul condus de la Mark Zuckerberg. După cum se arată și în comunicatul care a însoțit schimbare, aceasta este menită ”să reflecte mai bine conținutul divers pe care oamenii îl văd în fluxurile lor.” Până și oficialii gigantului au recunoscut că noul nume nu schimbă la niciun nivel modul în care funcționează ideea fluxului aparent infinit de informații pe care îl regăsești pe Facebook, indiferent dacă îl accesezi de pe telefon, tabletă sau desktop.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele