04 feb. 2022 | 14:23

Anunțul ING Bank ce schimbă radical regulile pe piața muncii: nimic nu va mai fi la fel

ACTUALITATE
Anunțul ING Bank ce schimbă radical regulile pe piața muncii: nimic nu va mai fi la fel

Cea mai recentă decizie luată de ING Bank dă tonul schimbării în sectorul bancar românesc, din perspectiva evoluției pieței muncii în perioada post-pandemică.

În ultimii doi ani, companiile din țară, în funcție de posibilitățile individuale și specificul domeniului de activitate, au implementat noi sisteme de muncă.

Acolo unde s-a putut, s-a muncit exclusiv de la distanță. Datorită apariției vaccinurilor anti-Covid-19, piața muncii a reușit, în 2021, să intre într-o formă combinată de activitate, angajații îmbinând munca de acasă cu cea de la birou, în așa-zisul sistem hibrid de lucru.

Ei bine, se pare că acesta este și viitorul pe piața muncii. Nimic nu va mai fi la fel ca înainte de pandemia de coronavirus, dacă analizăm faptul că tot mai multe companii decid să nu renunțe la flexibilitatea de a lucra de oriunde, chiar și după ce restricțiile pandemice vor dispărea.

Exemplul ING Bank pentru piața muncii din România

Cei de la ING Bank dau un semnal puternic în această direcție. Conform anunțului reprezentanților gigantei companii, aceasta va continua să permită personalului să lucreze de acasă și după ridicarea restricțiilor impuse în pandemie

„Vom relua lucrul într-un mod hibrid. Ne propunem ca oamenii să petreacă aproximativ 50% la birou și 50% acasă”, a declarat Steven van Rijswijk, directorul general al ING Groep, citat de Bloomberg.

Practic, se va aplica așa-numitul sistem de muncă hibrid, care se pare că a avut foarte mare succes în rândul angajaților din întreaga lume. Conform sondajelor efectuate în cei doi ani de pandemie, munca de acasă s-a dovedit a fi mai productivă pentru companii, iar angajații au reușit să-și stabilească un echilibru mai eficient între viața personală și cea profesională.

„Am văzut, cu varianta Omicron, că tot mai mulți oameni încep să lucreze din nou de acasă. Au existat blocaje sau blocaje parțiale, iar pentru ING, acest lucru a dus la faptul că aproximativ 80% dintre oameni au lucrat de acasă”, potrivit lui van Rijswijk.

”Este important de retinut ca modificarea detaliata mai sus se va aplica la ING Bank Olanda. Cel mai probabil, in Romania, va fi vorba de alte schimbari in ceea ce priveste telemunca pe care le vom detalia in momentul in care vor deveni publice”, transmit reprezentanții băncii.