05 feb. 2022 | 09:00

Trucuri Gmail – cum trimiți un email confidențial, cu termen de valabilitate și protejat cu parolă

ACTUALITATE
Trucuri Gmail - cum trimiți un email confidențial, cu termen de valabilitate și protejat cu parolă

La fel ca multe alte servicii online pe care le folosești în fiecare zi, Gmail încorporează multe funcții ascunse sau nu foarte evidente. Porninde de la această premisă, merită să știi cum trimiți un email confidențial, cu termen de valabilitate și parolă.

În teorie, Gmail nu este cel mai sigur serviciu de email din lume. Mesajele tale nu sunt criptate pe serverele Google, iar conținutul mesajelor tale este folosit pentru personalizarea reclamelor care îți sunt servite tot de gigantul din Mountain View pe internet. Cu toate acestea, Gmail funcționează foarte bine și are un număr de utilizatori record tocmai din prisma numărului foarte mare de funcții utile, particularități care îți fac viața mai ușoară. În această categorie intră și posibilitatea de a trimite emailuri protejate cu parolă, securizate, confidențiale.

Gmail Confidențial – cum trimiți un email securizat cu parolă

În cazul în care te încântă perspectiva de a trimite un email pe care să-l citească doar destinatarul, chiar și în situația în care cineva i-a furat telefonul sau a câștigat accesul la contul său, Gmail oferă o astfel de posibilitate în spatele titulaturii de Confidential Mode sau modul confidențial.

Pentru a profita de ea, nu trebuie să urmezi foarte mulți pași, dar trebuie să ai în vedere câteva detalii. În fereastra de compunere a emailului din Gmail pe web (nu funcționează pe telefon sau tabletă), în colțul din dreapta jos, ai un buton cu un lacăt și un ceas peste. Dacă ții cursorul pe el, îți apare un pop-up legat de faptul că acolo activezi modul confidențial. Cu un click, vei întâmpina fereastra de mai jos. Bifează SMS Passcode și tastează numărul de email al destinatarului. El va primi un cod prin mesaj pe telefon și doar cu ajutorul acelui cod va putea debloca emailul de la tine și va putea citi/accesa conținutul.

Opțional, modul confidențial se traduce și prin posibilitatea de a asocia un termen de valabilitate emailului. Poți, de exemplu, să optezi ca doar timp de o săptămână să poată fi citit mesajul de la tine, chiar dacă expeditorul are parola expediată prin SMS. În orice caz, după ce ai definit parametrii de confidențialitate, optează pentru Save. Tastează cu foarte mare atenție numărul de telefon al destinatarului pentru ca Google să-i trimită codul necesar deschiderii emailului și apasă pe Send.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele