25 dec. 2021 | 10:17

Certificatul Covid, transpus într-un implant cu microcip: când îl vom putea folosi

ACTUALITATE
Certificatul Covid, transpus într-un implant cu microcip: când îl vom putea folosi

În Suedia, unii oameni nu trebuie să-și facă griji că își caută telefonul pentru a prezenta un pașaport Covid. Pentru că îl pot implanta sub piele.

Asta este ceea ce propune Epicenter, o companie specializată în microcipuri subedermice de mărimea unui bob de orez.

Compania a prezentat un implant capabil să stocheze un pașaport Covid care poate fi apoi citit de orice dispozitiv folosind protocolul de comunicare în câmp apropiat (NFC).

Nu doar pașapoartele Covid pot fi stocate pe cipuri. Buletinele, cartela de la birou, permisele de autobuz sau abonamentele la sală pot fi toate introduse în corp.

„Implanturile sunt o tehnologie foarte versatilă care poate fi folosită pentru multe lucruri diferite și, în acest moment, este foarte convenabil să ai pașaportul Covid mereu la îndemână în implantul tău”, a declarat Hannes Sjoblad, de la Epicenter.

Vom putea intra în mall cu certificatul Covid din palmă

În cazul în care telefonul tău rămâne fără baterie, îți este întotdeauna accesibil.

Ca și alte țări, Suedia ia măsuri pentru a opri atacul unui nou val de coronavirus din cauza variantei Omicron. La începutul lunii decembrie, guvernul suedez a anunțat că pașapoartele Covid vor fi necesare la orice eveniment de peste o sută de persoane.

Potrivit cercetătorului în domeniul digital Moa Petersen, aproximativ șase mii de oameni din țară au avut până acum un cip introdus în mâini. Asta nu înseamnă că și-au încărcat pașapoartele Covid în mâini, dar au deja un microcip în interiorul lor într-un scop sau altul.

Cipurile sunt implantate fie în braț, fie între degetul mare și arătător. Și Sjoblad spune că procesul este 100% reversibil.

Am putea vedea aceleași lucruri să se întâmple și în restul lumii, oare?

Steven Northam cu siguranță așa crede. El este directorul celor mai mari specialiști în implanturi în tehnologie umană din Marea Britanie, BioTeq.

„În 10-15 ani, oamenii cu microcip vor fi la ordinea zilei”, a spus el pentru Metro.co.uk.

BioTeq oferă clienților o gamă de implanturi bazate pe NFC sau RFID (ID de frecvență radio). Și dacă ești curios, îți poți rezerva unul chiar pe site-ul său.