Adobe îți face viața mai ușoară când înregistrezi podcasturi: ce este Project Shasta, complet gratuit
Adobe testează un nou instrument bazat pe web care utilizează AI pentru a simplifica înregistrarea audio. Software-ul se numește Project Shasta și ar putea face înregistrarea și editarea podcast-urilor și a altor proiecte mult mai ușoară și mai accesibilă.
Proiectul a început în Adobe Labs ca un experiment pentru a găsi „noi modalități de a ajuta oamenii să editeze audio pe web”, a scris Mark Webster, șeful produselor audio Adobe, într-o postare despre Product Hunt.
„Dar apoi a devenit clar că pandemia a făcut ca lucrurile să fie dificile, chiar și pentru profesioniștii audio. Viziunea noastră a devenit să facem mai puternice toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a crea un sunet profesional”, au spus cei de la Adobe.
Adobe lansează Project Shasta
Rezultatul este un instrument bazat pe browser – necesită Google Chrome – pentru crearea și editarea înregistrărilor audio într-o interfață vizuală, fără a fi nevoie de echipamente profesionale sau alte instrumente avansate.
Utilizatorii înregistrează audio clipuri, iar Project Shasta transcrie automat înregistrările. De acolo, editarea este la fel de simplă ca și ștergerea textului din transcriere. Există, de asemenea, filtre bazate pe inteligență artificială care pot îmbunătăți calitatea audio sau pot elimina automat cuvintele de umplere precum „um”.
Proiectul Shasta acceptă și înregistrarea de la distanță, astfel încât vorbitorii invitați se pot alătura cu ușurință pentru înregistrări. Software-ul se va ocupa de sincronizarea clipurilor chiar dacă o persoană are o conexiune la internet defectuoasă.
În timp ce cel mai evident caz de utilizare pentru Shasta este înregistrarea podcast-urilor, Webster observă că ar putea fi folosit și pentru voiceover, videoclipuri și alte proiecte cu o componentă audio.
Deocamdată, nu este clar exact ce a planificat Adobe pentru Proiectul Shasta. Webster a spus că software-ul se află într-o etapă „alfa inițială” și că compania îl distribuie acum pentru a obține feedback de la testeri, dar nu a comunicat când ar putea fi disponibil la scară largă. Proiectul Shasta este „gratuit deocamdată” pentru cei care solicită acces prin intermediul site-ului Adobe.