TikTok învață de la Facebook și Instagram, pune accentul pe calitate
Fenomenul TikTok este în continuă mișcare. Însă pentru a ține pasul cu prezentul și poate chiar cu viitorul, gigantul de social media trebuie să facă schimbări și să se adapteze cerințelor. Cum altfel dacă nu aruncând un ochi la concurență?
Încă de la începuturile sale, TikTok s-a definit ca fiind acea rețea de socializare destinată copiilor și adolescenților. În timp, această percepție a suferit mutații, astfel încât persoane de toate vârstele au început să-și facă conturi aici, pentru a se înregimenta în trend-urile momentului. Mai mult, companiile au văzut, de asemenea, oportunitatea, dând o șansă advertării pe TikTok. În concluzie, rețeaua a ajuns să fie un fel de „win-win” pentru toată lumea.
TikTok a anunțat câteva schimbări care ar urma să îmbunătățească experiența utilizatorilor
Și cum TikTok se chinuie să țină pasul cu prezentul, în încercarea de a nu deveni o rețea de socializare „one hit wonder”, așa cum li s-a întâmplat și altora în trecut, a anunțat astăzi o serie de îmbunătățiri, în ceea ce privește aspectul și funcționalitatea aplicației mobile. Printre modificări notăm: rezoluția crescută, însă și efecte noi, menite să stimuleze imaginația tiktokerului.
Opțiunea valabilă, în acest moment, doar în anumite țări ale lumii, va asigura calitatea sporită a upload-ului video, la 1080p. Tot ce trebuie să faci este să selectezi „More”, ca mai apoi să bifezi „Upload HD”.
Mai mult, opțiunea green screen (ecranul verde folosit în cinematografie) va fi disponibilă, în parteneriat cu GIPHY, asttfel încât utilizatorii vor putea să-și aplice propriile imagini în gif-uri, de acum încolo.
Partea audio va fi și ea îmbunătățită. Pentru a aplica efecte de animal sau poate chiar de instrument muzical, trebuie să accesezi butonul „Voice Effects”, pentru a alege sunetul care ți se pare potrivit, în conformitate cu cerințele video-ului tău.
În plus, TikTok aduce noutăți și atunci când vorbim despre editările de imagine, corectarea culorilor fiind, în urma update-ului, cu un pas mai aproape de calitatea dorită de utilizator.