Cum faci bani pe TikTok: update-ul care schimbă „regulile jocului”

Cum faci bani pe TikTok: update-ul care schimbă „regulile jocului”

TikTok este rețeaua de socializare cu cea mai rapidă ascendiune din istorie, devenind, totodată, o mare oportunitate pentru cei care vor să-și monetizeze conținutul.

Citim zilnic despre poveștile de succes ale adolescenților care par să fi găsit „aur” pe TikTok. Câteva clipuri amuzante (sau nu), o serie e tutoriale despre absolut orice, iar banii „de înghețată” par asigurați.

Cu toate că, cel puțin inițial, TikTok a fost percepută ca fiind o platformă online destinată strict celor tineri, în timp pare să se fi extins, astfel încât acum găzduiește creatori de conținut de (aproape) toate vârstele.

Mulți s-au întrebat: cum faci bani pe TikTok în 2022?

Metodele de a-ți monetiza conținutul video sunt multiple. De la parteneriate cu anumite companii care pot plăti bani grei pentru ca tu, tiktok-erul de succes, să-i promovezi produsele sau serviciile în clipurile tale, la „donațiile” primite de la urmăritorii tăi fideli.

Încă de la începuturile TikTok-ului, creatorii de conținut s-au chinuit să afle câte alte metode de monetizare ar mai putea exista, pe lângă cele care funcționau deja și pe alte rețele. Între timp, au fost adăugate multe altele, după cum putem vedea în cele ce urmează.

TikTok le dă tuturor celor interesați o veste bună: lansează „Creator Next”, o platformă de nișă care va strânge laolaltă toate metodele prin care poți face bani. Mai mult, va updata o serie de tool-uri deja existente, pentru ca experiența să fie una conformă cu așteptările.

Se bănuiește că noul update are la bază intenția TikTok de a-și ține utilizatorii conectați și de a împiedica migrarea lor pe alte rețele de socializare concurente.

Mai mult, luna octombrie le-a dat creatorilor de conținut care respectă anumite criterii de eligibilitate (spre exemplu, contul respectiv să dețină peste 100.000 de urmăritori) oportunitatea de a primi „tips”. Compania a dat asigurări că nu se va percepe procent din aceste donații, iar banii vor fi transferați către utilizator prin Stripe.

„Live Gifts” este o altă metodă prin care cei mai iubiți creatori de conținut pot fi răsplătiți de fani, moneda oficială TikTok fiind reprezentată de un „diamant”. Acestea vor putea fi convertite în bani.