04 nov. 2021 | 11:38

Primul și singurul iPhone cu USB-C, la vânzare: cât costă această bucată de istorie

ACTUALITATE
Primul și singurul iPhone cu USB-C, la vânzare: cât costă această bucată de istorie

Apple se încăpățânează să nu-ți vândă niciodată un iPhone cu un port USB-C pentru încărcare și transfer de date. În timp ce Comisia Europeană pune presiune pe gigantul din Cupertino să revină asupra deciziei, cineva s-a gândit să-și creeze propriul astfel de telefon.

La momentul redactării acestui material, primul iPhone cu port de USB-C în loc de Lightning are un preț de 80.100 de dolari pe o licitație eBay, după ce și-au manifestat interesul pentru el nu mai puțin de 140 de persoane. Cel mai probabil, valoare smartphone-ului va continua să crească, având în vedere curiozitatea multora vizavi de efortului din spate al creatorului, Ken Pillonel.

Cum a fost posibil telefonul cu USB-C

În urmă cu câteva săptămâni, un clip de pe YouTube devenise o populară știre de tehnologie în diferite colțuri ale mapamondului. Era vorba de primul smartphone creat de Apple care, în urma unor modificări cât se poate de dificile, a devenit un telefon cu USB C. Partea cea mai fascinantă este că terminalul pare să arată impecabil, chiar și după intervenția la nivel hardware.

La bază, discutăm de un iPhone X de culoare neagră, cu o capacitate de 64GB, care urmează să fie livrat împreună cu cutia și niciun alt accesoriu. Deși pare să funcționeze în condiții optime după modificările hardware, studentul la robotică din Elveția sfătuiește viitorul proprietar să nu-i șteargă datele de pe el, să nu-l readucă la parametrii din fabrică sau să încerce să-l actualizeze.

În cazul în care subiectul ți se pare fascinant, dar nu vrei să faci această investiție fabuloasă, creatorul gadgetului a postat un tutorial detaliat cu întregul efort din spatele acestui proiect. Explică modul în care a diseminat portul Lightning de la Apple și a reușit să creeze o placă flexibilă de circuit pe care să o strecoare vertical în interiorul iPhone-ului, între baterie și motorul de vibrații, Taptic Engine. Partea tehnică a ecuației o găsești pe GitHub, toate resursele folosite de Ken Pillonel fiind open source.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele