Criza semiconductorilor: domeniile afectate ți-ar putea influența noile achiziții
Faptul că la nivel mondial criza semiconductorilor este o reală problemă nu mai este un mister pentru nimeni. Fenomenul afectează atât industria constructoare de mașini, cât și producția de noi smartphone-uri.
Deficitul de semiconductori la nivel global s-ar putea prelungi până în anul 2022. Acest lucru ar putea afecta și mai tare producția echipamentelor, indiferent că vorbim de echipamente electronice, electrocasnice sau echipamente industriale, după cum afirmă directorii companiilor din industrie.
Ramura industrială care a avut cel mai mult de suferit a fost cea constructoare de mașini. Aprovizionarea cu astfel de semiconductori va putea cunoaște însă o îmbunătățire în viitorul apropiat. China urmează să producă o mare parte din semiconductorii care nu au putut fi fabricați de către Taiwan, potrivit economistului ING Iris Pang.
Companiile producătoare de astfel de cipuri din Taiwan au majorat producția la nivelul Chinei, după ce creșterea numărului de cazuri de Covid-19 precum și căderile de curent electric au afectat grav producția precum și operațiunile din porturi, după cum a mai adăugat Pan. Acesta a venit și cu un avertisment pentru producătorii de smartphone-uri, menționând că în continuare transportul va fi deficitar.
Criza semiconductorilor se prelungește
Companiile au avertizat cu privire la efectele produse de această lipsă a semiconductorilor. Fondatorul Akhan Semiconductor, Adam Khan a afirmat că această problemă s-ar putea prelungi până în cel de-al doilea trimestru al lui 2022. Noile cipuri și componente ajung cu până la 32 de săptămâni întârziere, după cum a afirmat directorul general al startup-ului Cerebras System, Andrew Feldman.
Cu toate acestea, industria cipurilor ar putea cunoaște o creștere cuprinsă între 21% – 25% pe parcursul acestui an. Cu atât mai mult cu cât cererea de produse electronice a crescut, lucru afirmat de Dan Hutcheson, directorul VLSI Research. Deficitul de semiconductori din întreaga lume care a afectat cu precădere industria auto, reprezintă cumulul a mai mulți factori.
Companiile producătoare de mașini au hotărât la un moment dat închiderea uzinelor pentru o perioadă de două săptămâni, în decursul anului trecut din cauza contextului pandemic și totodată au anulat comenzile semiconductorilor. Cererea de cipuri a crescut însă în cazul industriei electronice, în condițiile în care oamenii au stat foarte mult acasă, împingându-i să își reînnoiască dispozitivele electronice deținute.