Criza care te lasă fără acest model de Samsung pe care poate ți l-ai fi dorit cât mai repede

Criza care te lasă fără acest model de Samsung pe care poate ți l-ai fi dorit cât mai repede

Producătorii de telefoane precum Samsung se confruntă, la început de an, cu o criză pe care nimeni nu și-o dorea.

Samsung, la fel ca alți producători mari de telefoane, sunt nevoiți să-și regândească strategiile pentru anul acesta din cauza crizei de semiconductori. Sunt componente indispensabile unui telefon mobil, dar din păcate, cererea e mai mare decât oferta. Așa că sud-coreenii trebuie să-și pună niște planuri pe hold.

Modelul Note ar putea fi lansat abia anul viitor, și nu-n 2021, așa cum își propusese compania.

Criza care te lasă anul acesta fără Samsung Galaxy Note

Samsung avertizează că e posibil să nu scoată anul acesta pe piață modelul Galaxy Note. Bloomberg scrie că cel puțin două noi modele ale companiei sud-coreene sunt puse sub semnul întrebării anul acesta.

Anunțul vine într-un moment în care mulți producători de telefoane (ce și cei din industria auto) se confruntă cu criza generată de lipsa semiconductorilor. Samsung se așteaptă ca acest lucru să-i afecteze considerabil veniturile din următorul trimestru. E posibil, însă, să fie și un pretext, iar noul model Galaxy Note să fi apărut oricum anul viitor, din rațiuni care țin de strategie comercială.

E posibil, însă, ca Samsung să lanseze totuși un telefon nou până la sfârșitul anului, după ce a venit cu noua generație S21 la începutul anului.

Criza de semiconductori a lovit și industria auto, în egală măsură în care și producătorii de telefoane au fost afectați. Ar fi de așteptat ca prețul acestor componente să crească anul acesta, din cauza faptului că cererea e mai mare decât oferta. Cum mașinile au devenit tot mai tehnologizate, sunt mai mult despre inteligență și mai puțin despre piese clasice, numărul de electronice a crescut simțitor în ultimii 10 ani.

Se folosesc acum între 50 și 150 de semiconductori auto pentru fiecare vehicul pentru diverse sisteme, inclusiv pentru cele de siguranță, de gestionare a motorului, dar și sisteme de asistența a șoferului. E valabil și la telefoane.

Frâna pe care o trage Samsung s-ar putea să devină o regulă pentru mai mulți producători din zona telefoanelor, mai ales dacă nu și-au făcut stocuri suficiente pentru astfel de vremuri.