19 iul. 2021 | 10:30

iPhone 13, mai deștept ca niciodată: modul în care îți va face viața mai ușoară

ACTUALITATE
iPhone 13, mai deștept ca niciodată: modul în care îți va face viața mai ușoară

La fiecare câteva săptămâni, ajung noi informații online legate de iPhone 13, noua serie de dispozitive pe care Apple o are programată pentru această toamnă. Deși nu sunt oficiale, sunt șanse mari să fie corecte.

Conform datelor obținute de Bloomberg pe marginea iPhone 13, informații care ulterior au fost preluate de 9to5Mac și Engadget, următorul terminal Apple va avea un ecran de tip ”always-on”. Asta înseamnă că va fi pornit în permanență pentru a-ți afișa ora exactă, ziua din calendar, nivelul bateriei și alte câteva informații utile.

Nu este exclus și să-ți afișeze notificări, dar cei de la Apple trebuie să fie destul de precauți cu această funcționalitate pentru a nu-ți risipi bateria terminalului. Ca referință, gigantul din Cupertino mai are experiență cu astfel de panouri pentru că le-a inclus în ceasurile sale inteligente din ultimii ani. Dacă îți iei un Apple Watch recent, ecranul acestuia este activ în permanență, la fel ca în cazul unui ceas normal.

iPhone 13, cele mai mari schimbări

În ceea ce privește aspectul exterior, este improbabil ca noile iPhone-uri lansate în această toamnă să fie foarte diferite de iPhone 12. Noutățile vor veni însă la interior și nu sunt deloc mici. Pe lângă ecranul care va fi pornit în permanență, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor avea o baterie mai mare și o autonomie sporită.

Crestătura în care se ascunde camera frontală va fi semnificativ mai mică, ecranul va face saltul la o rată de reîmprospătare de 120Hz, în timp ce chipsetul realizat in-house Apple A15 ar trebui să faciliteze upgrade-uri importante pe partea de procesare foto/video.

În ceea ce privește ecranul, acesta ar putea fi de tip LTPO (low-temperature polycrystaline oxide), prezent deja pe Apple Watch și câteva terminale cu Android. Avantajul său este că va putea coborî la rate de reîmprospătare foarte mici, pentru a-ți afișa informații statice fără un impact major asupra bateriei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele