19 mai 2021 | 08:30

Android 12 beta, disponibil oficial: pe ce telefoane îl poți testa, care sunt noutățile

ACTUALITATE
Android 12 beta, disponibil oficial: pe ce telefoane îl poți testa, care sunt noutățile

În cadrul celei mai recente conferințe Google I/O, oficialii gigantului din Mountain View au făcut mai multe dezvăluiri legate de proiectele la care au lucrat în ultimul an, inclusiv Android 12, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru mobile.

Se vehiculează deja de câteva luni particularități noi desprinse din Android 12, dar la ora actuală, sistemul de operare poate fi experimentat în sfârșit de către oameni obișnuiți prin intermediul unui public beta. Acesta este disponibil pentru testare pe dispozitive create de nu mai puțin de 12 producători, inclusiv Google, Nokia, TCL, Asus, OnePlus, Oppo și Xiaomi.

După cum ne așteptam. Android 12 include schimbări de interfață semnificative, o distanțare majoră față de Android 11. Noul limbaj de design la care au apelat inginerii Google este intitulat Material You și ar trebui să se reflecte în majoritatea produselor software create de compania americană. Ideea finală este ca interfața telefonului tău să fie semnificativ mai personalizabilă.

Pe lângă prezentarea de mai jos care ar trebui să te ajute să-ți formezi o idee despre schimbările din Android 12, Google a insistat pe faptul că tema cromatică a telefonului tău se va modifica în raport cu culoarea predominantă a fotografiei tale de tapet. Alegi o imagine cu verde predominant, acel verde se va transpune instant în fiecare colț al meniului de la smartphone.

Google a reinventat și animațiile cu care te confrunți în fiecare moment pe ecranul telefonului. Meniul Quick Settings a beneficiat de asemenea de un upgrade, iar acum include scurtături către Google Pay și Home. În mod previzibil, noua interfață va ajunge în primul rând pe dispozitivele Google Pixel.

O consecință a schimbărilor vizuale ține însă și de performanță. Android 12 nu a fost menit doar să fie mai frumos, dar și mai eficient. Conform datelor oficiale, un terminal cu cea mai recentă versiune de Android ar trebui să fie mai rapid, să răspundă într-un timp mai scurt la comenzi și, nu în ultimul rând, să aibă o autonomie sporită a bateriei, datorită unui consum optimizat de resurse hardware.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele