12 nov. 2020 | 11:21

8 lucruri pe care să le faci cu PlayStation 5 imediat ce-ai instalat-o

ACTUALITATE
8 lucruri pe care să le faci cu PlayStation 5 imediat ce-ai instalat-o

PlayStation 5 este oficială și, deși jocurile sunt cea mai importantă parte a oricărei lansări a consolei, noua interfață de utilizare a PS5 este o comoară de noi opțiuni destul de interesante. Totuși, sunt câteva trucuri pentru a te ajuta să te bucuri pe deplin de experiența PlayStation.

Unele sunt tratate fără probleme în timpul configurării, dar altele sunt îngropate într-un munte de setări și opțiuni. Iată ce merită să faci atunci când pornești prima dată PS5, pentru a te ajuta să-ți adaptezi experiența PS5 la propriile preferințe specifice.

În România, consola va fi livrată din 19 noiembrie celor care au luat-o la precomandă. Dacă ai noroc, o mai poți prinde în stoc pe undeva. Dacă nu, poți aștepta până când revine.

Verifică setările de confidențialitate ale PlayStation 5

În timpul configurării PS5 inițiale, ți se va cere să selectezi dintr-o serie de patru setări de confidențialitate diferite, cu nume precum „Social and Open” sau „Solo and Focused”. În esență, îți permite să-ți controlezi profilul online și ceea ce pot vedea alții.

Dar aceste setări pot fi defalcate mai departe în cadrul acelor categorii, oferindu-ți un control complet asupra faptului dacă vei apărea în rezultatele căutării sau cine te poate adăuga ca prieten etc. Aceste setări pot fi găsite în tab-ul „Users and Accounts” din setări.

Selectează setările de alimentare

PlayStation 5 îți oferă posibilitatea de a controla mai bine cantitatea de putere pe care o obține PlayStation 5, mai ales când o pui în „mod de repaus”. La fel ca în cazul setărilor de confidențialitate, vei putea alege între profiluri în timpul configurării, cu presetări care pot fi defalcate în continuare. Aceste presetări determină cât durează până când PS5-ul se oprește când este inactiv și, de asemenea, dacă consola va descărca automat actualizări – foarte util dacă vrei să eviți actualizarea sistemului atunci când vrei să joci ceva online.

Joacă-te cu sliderele HDR

Dacă ai un televizor compatibil HDR, vei dori cu siguranță să te asiguri că ai aceste setări corecte.

Din nou, PlayStation 5 îți permite să controlezi contrastul și luminozitatea în timpul configurării, dar poți să mergi înainte și înapoi cu aceste setări, în principal pentru că dacă modifici setările de pe televizor după configurare (să zicem, la un mod de joc) acele setări HDR vor fi afectate. Este logic să ne întoarcem și să optimizăm. Mai ales dacă ești pretențios în ceea ce privește calitatea imaginii.

Experimentează cu submeniul de la PS5

Este posibil ca părțile mele preferate din interfața de utilizare a PS5 să fie submeniul pe care îl poți afișa în timpul jocului. Practic, dacă apeși butonul mare PlayStation din mijlocul controlerului, acest sub-meniu apare în joc. Foarte ingenios.

Consolele mai vechi au o variantă a acestei caracteristici de ceva vreme, dar versiunea PS5 este discretă, subtilă și permite personalizarea.

Poți accesa astfel setările, poți jongla cu nivelurile sonore și poți adăuga dispozitive suplimentare, cum ar fi căștile. Poți chiar să-ți conectezi contul Spotify și să alegi muzică din submeniu. Opțiunile VR sunt, de asemenea, disponibile de aici, ceea ce va fi de mare ajutor pentru cei care încearcă să remedieze problemele VR din mers.

Poți trece cu ușurință între jocurile jucate recent și în acest submeniu, fără necesitatea de a accesa pagina principală pentru a începe un joc nou.

Dar partea interesantă: este posibil să-ți personalizezi submeniul. Poți adăuga chiar și opțiunile de accesibilitate ale PS5 în submeniu, ceea ce ar fi extrem de util pentru jucătorii cu dizabilități.

Alege între performanță și rezoluție pe PS5

Cei cu un PS4 Pro, cel mai probabil, vor fi conștienți de faptul că jocurile merg puțin pe PC. Jocuri precum God of War și Horizon Zero Dawn îți permit să alegi dacă preferi ca PS4 Pro să își concentreze puterea de procesare suplimentară pe rezoluție sau performanță (ceea ce înseamnă în esență frame-rate).

Un accent pe performanță ar fi de preferat, decât pe rezoluție. Și dacă ai un televizor care nu e 4K, cu siguranță vei prefera performanța decât rezoluția.

Oricum ar fi, pentru a nu-ți mai selecta din nou preferințele cu fiecare joc, PS5 îți permite să selectezi o alegere implicită în setări. Accesează setările jocului sau aplicației salvate și selectează presetările jocului.

Alege dificultatea implicită

În secțiunea de presetări a jocului, există o mulțime de lucruri bune – poți chiar alege dificultatea pe care o preferi implicit.

Deși, dificultatea jocului este mult prea subiectivă și diferă între jocuri. Dar există oameni cărora le place să ajungă imediat la cea mai dificilă situație, dar și invers, oameni cărora le place să joace jocuri pentru poveste.

Verifică setările controlerului

Nu este exact un lucru nou, dar PS5 îți permite să configurezi setările implicite ale controlerului, care sunt aplicabile tuturor jocurilor. În primul rând, poți să faci „inversarea” implicită pentru jocurile de tip shooter de la prima persoană la persoana a treia, cu comenzi pentru cameră.

Probabil ai auzit că controlerul PS5 DualSense este un mare salt înainte în ceea ce privește declanșatoarele sale adaptive și funcțiile de vibrație. De asemenea, poți efectua modificări la intensitatea efectului.

Alege setările de spoiler

Poți controla efectiv nivelul spoilerelor pe care le vei vedea atunci când navighezi prin PlayStation Store. Poți alege între eliminarea „tuturor” potențialelor spoilere sau eliminarea spoilerelor, așa cum este stabilit de dezvoltatorii jocului.

Deci, dacă se întâmplă să fii incredibil de sensibil la spoilere, poți să te duci la Saved Data Game din setări și să dai click pe opțiunile de presetări și este acolo.