29 oct. 2020 | 08:00

Tinder se adaptează la pandemie și devine aplicație de videochat: cum afectează utilizatorii aplicației

ACTUALITATE
Tinder se adaptează la pandemie și devine aplicație de videochat: cum afectează utilizatorii aplicației

La fel ca multe alte industrii afectate de pandemie, creatorii Tinder au fost nevoiți să se adapteze la realitatea izolării și distanțării sociale. Acum, prima întâlnire s-a mutat online, prin videochat.

Face to Face (Față în Față) este numele celei mai noi funcții introduse în aplicația Tinder. După o lungă perioadă de beta și disponibilitate restrânsă, opțiunea este acum disponibilă global, iar dacă petreci mult timp în aplicația de agățat, s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară.

Pentru mult timp, pe Tinder s-au strecurat multe persoane care nu erau în realitate cine pretindeau că sunt. Nimic nu este mai ciudat decât să aștepți pe cineva la prima întâlnire, doar să-ți dai seama că ai fost înșelat.

Noua funcție Face to Face este menită să elimine atât situațiile de mai sus, cât și să țină utilizatorii interesați de aplicație în pandemie. Nu de alta, dar aplicația a fost menită din prima zi pentru interacțiuni în lumea reală, mai mult sau mai puțin intime, iar acestea nu mai sunt la fel de accesibile în 2020.

Cei de la Tinder au fost nevoiți să includă opțiunea de videochat in-app pentru a nu forța migrarea utilizatorilor către servicii concurente. Până la Face to Face, după câteva mesaje, oamenii oricum migrau către Zoom, Facetime, Skype sau alte aplicații din același spectru.

În cazul Tinder, accentul s-a pus pe securitatatea și intimitatea utilizatorilor. Nu poți intra într-o videoconferință cu cineva până când nu v-ați dat amândoi acordul pentru o astfel de interacțiune. Este suficient să apeși în drepta sus pe cameră pentru a-ți arăta disponibilitatea pentru videochat. Dacă partenerul tău de dialog face la fel, vă puteți vedea. În orice moment, poți dezactiva switch-ul cu pricina.

Cei de la Tinder insistă pe faptul că trebuie să ai camera activă când folosești funcția Face to Face și trebuie să te vezi clar în cadru. ”Conversația merge în două sensuri și este mai bine când sunteți împreună 50/50”, se arată în comunicatul de presă pentru lansarea funcției.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele