Dispozitivul ingenios creat în România: Tinker va costa mai puțin decât salariul minim
Compania românească CryptoDATA va lansa la începutul lunii octombrie un dispozitiv destinat celor pasionați de jocuri, dar și fotografilor.
Este vorba despre un dispozitiv asemănător unui telefon care este, în același timp, un aparat foto foarte performant, un minicomputer, o consolă de jocuri și un dispozitiv pentru comunicare, au precizat pentru G4Media reprezentanții companiei.
TINKER va costa mai puțin decât salariul minim din România
TINKER are un procesor cu o arhitectură mai specială pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient și o baterie de 4.600 mAh. De asemenea, și camerele telefonului sunt performante, având 48 de megapixeli, și au integrat un modul de inteligență artificială. Ecranul este full display, iar camera nu afectează ecranul. Mai mult, TINKER vine la pachet cu o serie de accesorii destinate pasionaților de jocuri.
„Ca strategie a companiei, ne-am propus să dezvoltăm și un produs pentru publicul larg. Astfel, aducem pe piață un produs cu performanțe ridicate la un preț mai mic decât salariul minim din România. Prin aceste produse ale companiei noastre dorim să ajutăm la digitalizarea României și vrem ca oamenii să își poată permite o tehnologie de ultimă generație pentru a le îmbunătăți viața. Consider că toată lumea trebuie să aibă acces la informații și să poată lucra și accesa orice foarte rapid.”
Ovidiu Toma, G4Media
Compania are în plan să lanseze și un vehicul electric, concept care o să integreze mai multe tehnologii dezvoltate de companie. CryptoDATA este o companie care dezvoltă tehnologii înalte în domenii precum securitatatea cibernetică, telecomunicațiile criptate, inteligența artificială și soluțiile blockchain.
Compania nu a dat deocamdată publicității imagini cu noul telefon. Lansarea va avea loc la începutul lunii octombrie.
Un alt proiect interesant al companiei românești este lansarea în stratosferă, lângă Buzău, a unui balon meteo pentru testarea unui sistem internet prin blockchain, care a avut loc pe 9 iulie. Balonul meteo a fost lansat la o altitudine de aproximativ 33 de kilometri şi a transporta în stratosferă un set de echipamente care testează comunicarea globală criptată Voice Over Blockchain Protocol. Acesta este un test preliminar înainte de lansarea pe orbită joasă a primului satelit de test, programată pentru februarie 2021.