Cătălin Botezatu are gusturi rafinate nu doar când vine vorba despre haine, ci și despre mâncare. Creatorul de modă a fost invitat în emisiunea „Chefi la Cuțite”, să jurizeze o amuletă, și a dezvăluit ce fel de preparate îi plac cel mai mult. Preferințele sale culinare i-au lăsat cu gura căscată până și pe chefi.
Ediția de luni, 25 noiembrie, a emisiunii „Chefi la Cuțite” a adus multe surprize. Una dintre ele a constat în prezența lui Cătălin Botezatu în platoul de la Antena 1. Creatorul de modă a fost invitat să jurizeze amuleta, ocazie cu care a vorbit despre preparatele culinare preferate, dar și despre stilul lui de viață.
Bote a povestit că iubește bucătăria moleculară și că a gustat preparate dintre cele mai sofisticate, peste tot în lume. Dezvăluirile sale i-au uimit pe cei patru jurați, care nu se așteptau ca Bote să fie fan al bucătăriei fine dining.
„E greu, pentru că am fost în foarte multe restaurante cu stele Michelin, îmi place bucătăria moleculară. În fiecare an particip la balul Prințului Albert de Monaco, în Hotel de Paris și acolo ei (n.r. chefii) știu ce restaurant se află. Și, mai ales, am mâncat prin Japonia, Asia și celebrul restaurant cu stele Michelin din Peru”, a spus Bote, înainte de a gusta din cele patru preparate pe bază de pește, pregătite de chefi.
Provocarea celor patru chefi a fost să îi gătească un preparat de regim, dar care să aibă și gust. După ce a mâncat din toate preparatele realizate de chefi, Botezatu a decis să îi ofere amuleta lui chef Orlando Zaharia.
Balul Prințului Albert de Monaco, cunoscut oficial sub numele de „Balul Crucii Roșii din Monaco” (Bal de la Croix-Rouge Monégasque), este un eveniment caritabil de prestigiu organizat anual în principatul Monaco. Este unul dintre cele mai luxoase și exclusiviste baluri din lume, atrăgând personalități de rang înalt, vedete internaționale și filantropi dedicați.
„Am fost la Monaco, la ultimul bal pe anul acesta al Prințului Albert, la celebrul Hôtel de Paris Monte-Carlo. În afară de încălțăminte, care aparține unui brand celebru, totul a fost semnat de mine. (…) Pe deasupra am purtat o mantie cusută manual cu fire de aur de 24 de carate și pietre prețioase de 14 oameni timp de trei luni. A fost greu de purtat. A fost brodată pe catifea, cu o căptușeală de catifea. A fost incomodă, aș putea spune, dar wow de privit. A meritat toți banii”, a declarat Cătălin Botezatu, pentru UNICA.ro, în urmă cu un an.