18 aug. 2020 | 06:31

Purtarea măștilor de către elevi, esențială în noul an școlar: explicațiile lui Nelu Tătaru

ACTUALITATE
Purtarea măștilor de către elevi, esențială în noul an școlar: explicațiile lui Nelu Tătaru

Cu câteva săptămâni rămâse până la începerea noului an școlar, particularitățile continuă să fie o himeră. Cu toate acestea, Nelu Tătaru a mai oferit câteva detalii.

Începerea noului an școlar pare să fie un exercițiu de fofilare pentru autoritățile de la București. Toți își dau cu părerea, dar fiecare încearcă să fugă de răspundere. Cele mai recente declarații din același ciclu au fost formulate de către ministrul Sănătății.

După ce a insistat cu argumente pertinente pe purtarea măștilor de către elevi, după întoarcerea la școală, cel de mai important detaliu formulat de căte Nelu Tătaru este simplu. Tot ce a spus el ar trebui introdus ”poate de către cei care pregătesc acest moment”. Astfel, a aruncat și mai mult mister în ceea ce privește acest moment important din viața copiilor.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a precizat Tătaru, la Realitatea Plus.

În același interviu, Tătaru a făcut din nou referire la cele trei scenarii care vor fi aplicate simultan, în funcție de gravitatea situației epidemiologice din diverse colțuri ale țării.

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul.

În cazul noului an universitar, lucrurile vor fi diferite de învățământul preuniversitar. Tătaru a menţionat că sunt în pregătire la minister norme pentru „desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”, norme care vor fi gata „cam într-o săptămână”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele