Ce vezi gratis de la Netflix și mai înveți câte ceva despre lumea în care trăim
Pe timp de pandemie, Netflix oferă câteva titluri pe care le poți urmări în mod gratuit, dar din care poți să și înveți câte ceva.
Acțiunea gigantului este orientată către profesori și elevi, cărora le oferă filme și seriale documentare pe canalul de YouTube al platformei. Toate aceste titluri pot fi urmărite cu subtitrare în limba română.
Pentru fiecare producție sunt disponibile și resurse educaționale, care pot fi folosite atât de profesori, cât și de elevi. De asemenea, Netflix va organiza sesiuni de Q&A cu unii dintre creatorii din spatele acestor proiecte. Pentru a le urmări, mergi pe canalul de YouTube al platformei.
Ce conținut de pe Netflix poți urmări gratuit
Dacă vrei să înțelegi mai multe despre istorie:
Al 13-lea amendament (film)
Titlul extraordinarului și electrizantului documentar al Avei DuVernay se referă la al 13-lea amendament din Constituție, care spune că „Pe teritoriul Statelor Unite nu va exista niciun fel de sclavie sau servitute involuntară, cu excepția pedepsei în urma unei infracțiuni pentru care acuzatul a fost condamnat în mod corect.”
Cursa pentru Congres (film)
Cursa pentru Congres prezintă poveștile a patru femei de excepție care, pornind de jos, își desfășoară campaniile împotriva unor contracandidați puternici. Documentarul oferă o perspectivă captivantă și motivațională asupra alegerilor intermediare din 2018, care au înclinat balanța puterii. Atunci când familia ei a fost lovită de tragedie în timpul crizei financiare, Alexandria Ocasio-Cortez, Amy Vilela, Cori Bush și Paula Jean Swearengin.
Căștile albe (scurtmetraj)
Acțiunea acestui scurtmetraj documentar original Netflix se desfășoară în Aleppo (Siria) și în Turcia, la începutul anului 2016. În contextul intensificării violențelor, Căștile albe urmărește trei voluntari ai unei echipe de salvare, care riscă totul pentru a-i salva pe civilii afectați de război, fiind măcinați în același timp de grija că cei dragi sunt în pericol.
Dacă vrei să știi mai multe despre știință pe Netflix:
Bebeluși (serial – selecție de episoade)
Pe lista de conținut gratuit de la Netflix se află și acest serial filmat pe parcursul a trei ani, Bebeluși este un serial extraordinar care explorează miracolul primului an de viață cu ajutorul activității de pionierat depuse de oameni de știință de top din întreaga lume. Acesta examinează călătoria parcursă de fiecare om de la naștere până la primii pași. Documentarul urmărește aventurile extraordinare trăite de 15 familii de diferite naționalități și folosește cele mai noi descoperiri ale unor eminenți oameni de știință, care ne dezvăluie experiențele lor personale legate de munca de explorare a minții bebelușilor.
Pe înțelesul tuturor (serial – selecție de episoade)
Realizat în parteneriat cu Vox Entertainment, serialul abordează o gamă largă de subiecte, încercând să răspundă la întrebări precum ce, cine, când, unde și de ce. Fiecare episod va explora câte un subiect de actualitate, atingând aspecte legate de politică, știință, istorie și cultura pop, prezentând interviuri cu experți cu autoritate din domeniile respective.
Dacă ți-e dor de lucru manual:
Abstract: Arta designului (serial – sezonul 1)
Abstract: Arta designului te poartă dincolo de tipare și intră pe teritoriul artei, științei și filosofiei designului. Serialul pătrunde în mințile celor mai reprezentativi designeri ai lumii, prezentându-i pe cei mai mari vizionari ai diverselor discipline, ale căror lucrări ne modelează cultura și viitorul.
Dacă ți-e dor de natură:
Chasing Coral (film)
Pe lista de conținut gratuit de la Netflix se află și Chasing Coral. Filmul explorează dorințele și înțelepciunea unui producător publicitar, unui auto-proclamat tocilar care se ocupă de corali, unor proiectanți de aparate de fotografiat și biologi marini de renume, pe măsură ce inventează prima cameră cu înregistrare secvențială cu ajutorul căreia să imortalizeze procesul de decolorare a coralilor.
Planeta noastră (serial)
Narat de Sir David Attenborough, acest serial în opt părți creat de aceeași echipă care a lucrat și la serialului multipremiat Planeta Pământ explorează prețioasele și unicele minuni ale naturii. Acest proiect ambițios s-a desfășurat pe parcursul a patru ani și a fost filmat în 50 de țări și pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidențiază diversitatea extraordinară a habitatelor din întreaga lume.
Dacă ai nevoie de un plus de motivație:
Ciclul progresului (scurtmetraj)
Într-un sat din afara orașului Delhi, India, femeile pornesc o revoluție mută, luptând împotriva stigmatului înrădăcinat asociat cu menstruația. Ciclul progresului, documentarul de scurtmetraj în regia lui Rayka Zehtabchi, este povestea lor. Vreme de mai multe generații, aceste femei nu au avut acces la absorbante, fapt care a dus la probleme de sănătate și la situația în care multe fete au lipsit sau au renunțat complet la școală. Însă, atunci când o mașină pentru fabricarea de absorbante igienice este instalată în satul lor, femeile învață să producă și să vândă absorbante, dând astfel curaj și celorlalte femei din comunitate.
Zion (scurtmetraj)
Documentarul Zion prezintă emoționantul portret al lui Zion Clark, un tânăr luptător de performanță care s-a născut fără picioare și a fost crescut de asistenți maternali. Depășirea limitelor fizice a acționat ca o terapie asupra lui și i-a dat sentimentul de apartenență la o familie. Copilăria sa a însemnat un lung șir de asistenți maternali, iar singurul lucru constant a fost wrestlingul. Acest scurtmetraj documentar original Netflix este regizat de Floyd Russ