VIDEO Cum se construiesc, de la zero, spitalele și cum s-a descurcat România
Guvernele din toată lumea fac eforturi mari în această perioadă pentru a opri răspândirea noului tip de virus, dar și pentru a-i trata în condiții bune pe cei infectați.
În plină pandemie de coronavirus, țările care se confruntă cu mii sau zeci de mii de cazuri fac eforturi pentru ca sistemul medical să nu colapseze. Nu toate țările au capacitatea de a-și trata pacienții doar în spitalele construite deja.
Așa că e nevoie de mai mult.
Mai multe țări, printre care și România, au ridicat spitale modulare, cele care funcționează precum unitățile de campanie. Acolo vor fi detașați medici și asistente.
Totul pare o cursă contra-cronometru.
Cum se construiesc spitalele pentru pacienții cu coronavirus – VIDEO
Eforturi mari pentru a ține sub control pandemia face și Marea Britanie, țară în care însuși premierul Boris Johnson a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.
O filmare pe repede-înainte îți arată cum au transformat britanicii un centru de conferințe din Londra într-un spital modular. Acolo vor fi tratați pacienții cu coronavirus și au fost instalate deja 500 de paturi.
În următoarele zile, vor mai fi instalate alte 3.500, întrucât spațiul permite acest lucru, scrie BBC.
Îți spuneam AICI cum s-au descurcat și chinezii la acest capitol, atunci când a izbucnit epidemia de coronavirus. Modul în care s-au mobilizat la acea vreme (rapid sau nu) chinezii pare să fi fost o lecție și pentru alte țări.
Ce a făcut România în contextul pandemiei de coronavirus
Și-n România a fost construit, pe repede-înainte, un spital mobil de campanie.
Recent, a fost inaugurat Spitalul Militar de Campanie ROL II, construit în incinta Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan”. Unitatea va fi folosită pentru tratarea pacienților cu COVID-19, dar ar fi de precizat că acesta e destinat celor cu forme ușoae ale bolii.
În total, spitalul are 132 de paturi pentru pacienții cu forme ușoare și medii ale bolii, dar și 26 de paturi de terapie intensivă.
Iată, mai jos, cum a fost contruit spitalul de la Ana Aslan:
Al doilea spital modular construit de Armată e pregătit și-n Constanța, tot pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Materialele, cumpărate din Olanda, au fost deja instalate, iar unitatea va fi operațională în următoarele zile. Într-o primă etapă, a fost instalată infrastructura pentru tratarea pacienților cu forme ușoare și medii ale pacienților cu Covid-19.