29 feb. 2020 | 10:10

Noi detalii despre Xbox Series X: funcțiile care îl vor face mai bun decât PlayStation 5

ACTUALITATE
Noi detalii despre Xbox Series X: funcțiile care îl vor face mai bun decât PlayStation 5

În speranța de a genera și mai mult interes pentru viitoarea lor consolă, cei de la Microsoft au oferit mai multe detalii despre Xbox Series X, iar unele funcții pare foarte utile.

Încercând să te ajute să intri în joc de unde ai rămas, cât mai repede, indiferent dacă consola a fost sau nu închisă, Xbox Series X va include o funcție de ”quick resume”. Aceasta se traduce prin faptul că, de fiecare dată când ieși dintr-un joc, acela nu se închide în modul tradițional, ci intră în hibernare. Asta înseamnă că imediat vei putea să reiei o misiune single player sau să intri pe aceeași hartă într-un titlu multiplayer.

Partea revoluționară, dacă o putem numi așa, este că această opțiune va funcționa, în mod ciudat, chiar și după ce ți-ai repornit consola sau ai avut-o închisă complet pentru mult timp. Mai mult decât atât, va funcționa cu jocuri diferite, concomitent. Cu alte cuvinte, poți să ai zece jocuri instalate pe Xbox Series X și vei sări cu ușurință dintr-unul în altul, fără să mai încarci vreo salvare. INstant, vei fi in-game acolo unde ai rămas. Practic, vorbim de o implementare mai avansată a mecanismului de hibernare din Windows.

În privința performanței. consola ar trebui să fie de aproximativ două ori mai rapidă comparativ cu un Xbox One X. La interior, va avea o combinație dintre un AMD Zen 2 de ultimă generație și un GPU Radeon de top care a fost realizat de la zero pentru consolă. Jocurile vor putea fi experimentate la rezoluție 4K cu până la 60 de cadre pe secundă, cu anumite titluri ajungând până la 120 de cadre pe secundă.

O altă particularitate care ilustrează efortul celor de la Microsoft din spatele acestei console ține de suportul pentru cross-platform. Practic, pe un Xbox Series X vei putea juca orice joc lansat vreodată pe vreo consolă Xbox, încă de la prima generație a consolei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele