12 feb. 2020 | 08:11

Outriders, trailer: cum arată primul joc pentru PS5 și Xbox Series X în 4K

VIDEO ACTUALITATE

Dezvoltatorii de jocuri trebuie să facă un efort semnificativ pentru a profita de puterea de procesare din PS5 și Xbox Series X, iar Outriders e prima dovadă a acelui efort.

Unul dintre primele jocuri care se vor lansa pe noua generație de console este Outriders, al celor de la People Can Fly și Square Enix. Într-o manieră superficială, a fost dezvăluit la E3, dar nu era foarte clar cum arată partea de gameplay. Acum, avem parte de un al doilea trailer pentru respectivul titlu și arată spectaculos. Din păcate, nu știm care sunt secvențe din jocul efectiv sau momente cinematice, pre-randate.

Dincolo de aspectul vizual al jocului, premisa este una destul de interesantă. Acesta este un shooter de echipă. Personajul tău in-game este un colonist uman care încearcă să se stabilească pe planeta Enoch, după ce a reușit să fugă de pe un Pământ aflat în ruină, doar ca să-și dea seama că atmosfera de pe noua planetă a dus la dezvoltarea unor abilități speciale. Jucătorii de Destiny s-ar putea să vadă câteva similarități cu premisa acelui titlu.

Una peste alta, în Outriders vei combina elemente clasice de shooter cu magii pe care le găsești în RPG-urile tradiționale. Pe partea tehnică, trailerul ridică mai multe întrebări decât răspunsuri. Nu este foarte clar pe ce platformă a fost imortalizat, PlayStation 5 sau Xbox Series X și nici dacă este pre-randat sau imortalizat în timp real pe motorul grafic din jos.

Un lucru este însă clar. Aceasta este prima mostră de jocuri create pentru noua generație de console care vor lua cu asalt magazinele în iarnă. În același timp însă, va fi disponibil și pe PS4, Xbox One sau PC, prin Steam. În consecință, îl poți experimenta pe orice, dar trailerul la rezoluție 4K Ultra HD a fost probabil imortalizat pe noua generație de hardware dezvăluită de curând de Sony și Microsoft.

O sesiune de streaming in-game va ajunge online pe 13 februarie. Ca referință, studioul People Can Fly s-a mai aflat în trecut în spatele Bulletstorm și Gears of War: Judgment.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele