Încasările Microsoft îți arată că Xbox este un eșec de proporții, momentan

Încasările Microsoft îți arată că Xbox este un eșec de proporții, momentan

Performanța financiară a Microsoft continuă să fie un subiect de mândrie pentru compania americană, dar câteva divizii atestă punctele slabe ale gigantului.

În cazul în care ai urmărit rezultatele financiare publicate de Microsoft în ultimii ani, probabil, ai sesizat un trend. La ora actuală, gigantul din Redmond se mândrește mai degrabă cu divizia sa de cloud – Microsoft Azure, decât cu Windows sau Xbox. În ultimele trei luni, creșterea înregistrată pe încasările din cloud a fost de aproximativ 27%.

Conform celui mai recent raport financiar, Microsoft trece printr-o perioadă foarte bună. Au crescut semnificativ până și încasările din Office, 19% pentru utilizatori obișnuiți și 16% pentru segmentul business. Rețeaua socială profesională a adus cu 24% mai mulți bani în visteria gigantului, în timp din Windows s-a încasat cu 18% mai mult.

Singurul minus într-un trimestru de altfel pozitiv a fost Xbox. Divizia de gaming și cel mai important concurent pentru Sony PlayStation merge din rău în mai rău. În ultimul trimestru, comparativ cu cele trei luni din aceeași perioadă a anului trecut, scăderea încasărilor a fost de 11%, o valoare semnificativă. Întreaga divizie de gaming a Microsoft, care include și studiourile de dezvoltare a titlurilor exclusive, a înregistrat o scădere a încasărilor cu 21%. Dacă vrei să asociezi o cifră precisă acestui trend descendent, vorbim de un minus de 905 milioane de dolari.

Dintr-un punct de vedere, acest trend descendent pe partea de console este previzibil. Foarte mulți gameri așteaptă cu interes lansarea viitoarei console Xbox Series X. Din păcate, nu reprezintă un semn pozitiv pentru companie și de aici vine problema. În contextul în care vorbim de o evidență financiară pe perioada sărbătorilor de iarnă, care ar trebui să fie cel mai profitabil sezon, este clar că Microsoft nu prea are motive de bucurie în materie de gaming.

În final, compania a înregistrat o creștere a încasărilor pe ultimul trimestru fiscal de 14% până la valoarea foarte generoasă de 36,9 miliarde de dolari. Profitul net a sărit însă cu aproximativ 38% până la 11,6 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI