Revolut prinde extrem de bine la români: România devine a doua cea mai mare piață din lume
Numărul de utilizatori Revolut din România a crescut, iar acum țara noastră a ajuns să fie aproape cea mai mare piață din lume.
Platforma a ajus să numere peste un milion de utilizatori în România. Creșterea numărului acestora a fost una drastică: în a doua jumătate a anului 2019, creșterea a fost de 400%. Astfel, țara noastră devine a doua cea mai mare piață a startupului britanic, după Marea Britanie. De asemenea, România ocupă al doilea loc și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere.
A crescut și media de vârstă a utilizatorilor Revolut: de la 32 de ani, a ajuns la 34 de ani. Cei mai mulți utilizatori provin din mediul urban, în special din orașele București, Cluj, Timișoara și Iași.
Platforma a ajuns în România în mai 2018 și a ajuns la peste un milion de utilizatori în mai puțin de doi ani. După primul an de la lansare, aplicația avea doar 250.000 de utilizatori la noi în țară.
Ce lege trebuie să respecte Revolut
Platforma nu este apreciată chiar de toată lumea care o folosește. Mai mulți utilizatori s-au plâns că aplicația le-a blocat accesul la banii din cont. Totuși, acest lucru se datorează unei legi europene la care trebuie să se supună și startupul britanic. Este vorba despre AML, legea Combaterii Spălării Banilor (AML – în engl. anti money laundering). AML este un set de reglementări menite să stopeze practica generării de venit prin acțiuni ilegale.
Astfel, atunci când instituțiile financiare observă activități neobișnuite în cont (că ai primit mai mulți bani decât în mod obișnuit, de exemplu), acestea sunt obligate să acționeze. Băncile (și Revolut) trebuie să verifice de unde provin sumele mari de bani, să monitorizeze activitățile suspecte și să raporteze tranzacțiile în numerar care depășesc o anumită valoare. Asta înseamnă că, înainte de toate, îți va bloca banii, pentru a le putea verifica proveniența, în încercarea combaterii spălării de bani.