Samsung ar putea rezolva una dintre marile probleme ale diabeticilor
Diabeticii trebuie să-și monitorizeze permanent nivelul de glucoză din sânge, iar Samsung vine acum în ajutorul acestora.
Pentru persoanele care suferă de diabet, verificarea glicemiei este unul dintre cele mai enervante aspecte ale bolii. Pentru a ține sub control afecțiunea, monitorizarea glicemiei trebuie realizată în fiecare zi, pentru a se asigura că aceasta nu este prea ridicată sau prea scăzută.
Se folosește un glucometru, care îți înțeapă degetul pentru a obține o picătură de sânge pe care o folosește apoi să determine nivelul glicemiei.
Acum, compania sud-coreeană face ceva mai mult decât să producă telefoane și televizoare și vine în susținerea bolnavilor de diabet. Pentru asta, cercetătorii Samsung au dezvoltat o nouă metodă, care nu necesită înțeparea degetului pentru a determina nivelul glicemiei din corp. În schimb, ar folosi în acest sens tehnologia laser.
Cum funcționează metoda Samsung de monitorizare a glicemiei
E echipă de cercetători din cadrul companiei, în colaborare cu experți din cadrul Massachusetts Institute of Technology (MIT), folosesc pentru asta o tehnică cunoscută sub numele de spectroscopie Raman. Aceasta este frecvent folosită în chimie pentru a oferi o amprentă structurală prin care moleculele pot fi identificate. Astfel, echipa a creat un sistem care folosește lasere pentru identificarea compoziției chimice.
De-a lungul timpului, s-au încercat mai multe metode non-invazive de determinare a nivelului glicemiei. S-a folosit inclusiv aceeași tehnică, spectroscopia Raman, însă rezultatele au fost inconcludente.
Acum, Samsung a modificat tehnica și a dezvoltat un nou sistem pe baza sa. Astfel, a ajuns la concluzia că metoda sa ar avea una dintre cele mai ridicate precizii de predicție în rândul tehnologiilor non-invazive.
„Vom continua să rezolvăm probleme dificle, cu convingerea că acest lucru va duce la comercializarea senzorilor non-invazivi pentru glicemie și, în final, va contribui la ușurarea vieții persoanelor cu diabet”, a declarat Dr. Sung Hyun Nam, cercetător în cadrul Samsung’s Advanced Institute of Technology (SAIT).