„OZN pe băț”: Elon Musk anunță metoda ciudată prin care te vei conecta la sateliții săi
Elon Musk vrea să ofere internet locuitorilor planetei prin constelația sa de sateliți, iar acum anunță metoda prin care conexiunea poate avea loc.
Începând cu mai 2019, SpaceX a lansat deja în spațiu trei serii, a câte 60 de sateliți. Totuși, până acum nu am avut nicio informație care să ne arate cum mai exact se vor putea conecta utilizatorii la internet prin intermediul acestora.
Într-o postare pe Twitter, CEO-ul companiei a oferit detalii despre dispozitivul de care vei avea nevoie să te conectezi la serviciile oferite de rețeaua de sateliți Starlink.
Looks like a thin, flat, round UFO on a stick. Starlink Terminal has motors to self-adjust optimal angle to view sky. Instructions are simply:
– Plug in socket
– Point at sky
These instructions work in either order. No training required.— Elon Musk (@elonmusk) January 7, 2020
Elon Musk menționează că terminalul va fi unul subțire și plat. De fapt, acesta spune că va avea forma unui „OZN pe băț”. Vestea bună e că acesta va fi foarte ușor de instalat. Potrivit CEO-ului companiei, nu există decât două instrucțiuni: 1. Contectează dispozitivul la priză, 2. Îndreaptă-l către cer.
Cât de curând vom primi internet din spațiu, via sateliții lui Elon Musk
Pentru că există zone extinse pe Pământ pe suprafața cărora internetul fie nu există, fie e prea scump, fie are o calitate foarte proastă. Din acest motiv, miliardarul are un plan prin care vrea să ofere acces la internet tuturor oamenilor de pe planeta noastră. Vrea să facă asta prin intermediul unei constelații de sateliți pe care o dezvoltă pe orbita joasă a Pământului.
Reprezentanții companiei spun că, cel mai probabil, SpaceX va putea începe să ofere servicii consumatorilor începând cu 2020.
Elon Musk are deja permisiunea de la Federal Communications Commission să trimită aproximativ 12.000 de sateliți în spațiu. Totuși, SpaceX a solicitat frecvențe radio pentru a putea lansa încă 30.000 de astfel de sateliți. Astfel, numărul total al acestora ar ajunge la 42.000. În urma ultimei lansări, a bătut și un nou record: are acum cei mai mulți sateliți operați de o singură companie.