17 dec. 2019 | 09:09

Căștile wireless cu autonomie infinită există: folosesc panouri solare

ACTUALITATE
Căștile wireless cu autonomie infinită există: folosesc panouri solare

Dacă te încântă confortul derivat din utilizarea căștilor wireless, dar te stresează autonomia redusă a anumitor modele, ai posibilitatea să-ți cumperi unele cu autonomie infinită, conform producătorului.

Cei de la JBL se laudă cu faptul că au găsit soluția perfectă pentru a realiza căști wireless care să nu îți întrerupă niciodată sesiunea de audiție. Mai rămâne să ai suficientă baterie la telefon pentru a-ți trimite conținut audio la căști, dar aceea este o altă poveste.

Aflate momentan în stadiu de crowdfunding, căștile Reflect Eternal sunt o pereche de tip over-ear, peste ureche. Pentru că integrează niște panouri solare pe partea superioară, cei de la Harman sunt optimiști că ar trebui să ofere utilizatorilor perioada de audiție ”virtual nelimitate”.

Ca să te poți bucura de ele și în casă nu doar în lumină naturală, JBL a utilizat pentru panourile solare un material intitulat Powerfoyle. Acesta este creat de Exeger și, în trecut, l-ai putut întâlni în tastaturile solare de la Logitech. Comparativ cu niște panouri tradiționale, acestea își pot lua energie din lumină indirectă și lumină indoor, pe lângă soare. Dacă nu cumva ai o afinitatea profundă pentru întuneric, ar trebui în mod autentic să se încarce în permanență.

Dacă ieși din casă cu bateria încărcată, producătorul căștilor este încrezător că, după o oră și jumătate în soare, ar trebui să poți asculta până la 68 de ore de muzică. Când lumina nu este suficientă, le poți încărca la USB, iar după 15 minute, vei obține aproximativ două ore de audiție.

În rest, vorbim de niște căști uzuale, fie ele și peste medie. Au două difzuoare de 40mm cu o plajă de frecvențe între 20Hz și 20kHz. Suportă apeluri hands free, au un mod pentru amplificarea sunetelor din mediul ambiant și se pot conecta la două dispozitive simultan. În plus, sunt certificate IPX4, ca să facă față la ploaie și transpirație. În magazine, ar trebui să ajungă în luna octombrie a anului viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele