JBL Link Bar este primul soundbar cu Google Assistant și Android TV

Dacă ești ancorat în ecosistemul celor de la Google, vei fi încântat de noul sistem audio de la JBL. De forma unui soundbar, noul gadget este primul dotat cu un Android TV și Google Assistant.

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de Google I/O 2018, cei de la Google au anunțat JBL Link Bar. Deși vom afla mai multe detalii despre noul soundbar în cadrul conferinței Google, dispozitivul pare să fie foarte interesant, pe lângă faptul că vine la pachet cu câteva premiere.

Dacă ți-ai dorit vreodată să controlezi tot ce se perindă prin fața ochilor la televizor cu ajutorul comenzilor vocale, asistentul virtual de la Google se va preta de minune pentru astfel de scenarii. În plus, pentru că este ancorat în contul tău personal Google, îți va oferi detalii despre programările tale din calendar și îți va cunoaște afinitățile în materie de streaming.

La bază, JBL Link Bar funcționează ca orice alt soundbar lansat în ultimii ani. Îți umple camera cu sunet de calitate și, în funcție de poziția ta în cameră, s-ar putea să-ți dea impresia de surround. Spre deosebire însă de alte sisteme audio, acesta nu include un subwoofer în pachet. Frecvențele joase se pare că vor fi redate cu suficient de mare fidelitate prin intermediul boxei de sub TV.

Noul Link Bar se conectează la o varietate mare de dispozitive prin intermediul celor patru intrări HDMI. În plus, doar pentru semnal audio, are o intrare optică dedicată și o intrare de căști stereo. Un port Ethernet te ajută să-ți ancorezi soundbar-ul în rețeaua din casă, dacă nu preferi wireless.

Includerea pe partea de software a Android TV și Google Assistant se traduce prin faptul că vei sta mai puțin cu mâna pe telecomandă. Prin comenzi vocale vei putea porni televizorul sau vei putea comanda redarea anumitor clipuri de pe YouTube sau cântece de pe Google Music. Interacțiunea cu celelalte echipamente din casa ta inteligentă va fi de asemenea pe listă. Apropo, nu include nici o telecomandă în pachet. Așa că, fie îți vei folosi exclusiv vocea, fie vei apela la aplicația Android TV pentru mobil.