17 oct. 2019 | 08:09

Harry Potter: Wizards Unite te sperie cu datele pe care le colectează: e mai grav decât la Pokemon Go

ACTUALITATE
Harry Potter: Wizards Unite te sperie cu datele pe care le colectează: e mai grav decât la Pokemon Go

Fanii Harry Potter nu vor fi încântați să afle rezultate unui studiu recent legat de datele pe care le colectează popularul joc de realitate augmentată.

Harry Potter: Wizards Unite și Pokemon Go sunt dezvoltate de Niantic și au în comun mai multe particularități. În primul rând, funcționează prin localizarea jucătorului în lumea reală, pentru a facilita experiența de realitate augmentată a titlului. Nu cred însă că estimezi nici pe departe volumul absurd de date pe care îl colectează devoltatorul despre locațiile prin care îți desfășori activitatea.

Încercând să-și formeze o opinie obiectivă despre obiceiurile de colectare a datelor în Harry Potter: Wizards Unite, cei de la Kotaku au realizat un studiu prin colectarea datelor de la zece jucători. În mod uzual, acele informații ar ajunge la Niantic. Concluziile sunt îngrijorătoare.

De aproximativ trei ori pe minut, Niantic primește informații legate de locul în care te afli. Aproximativ 25.000 de date de locație au fost strânse de la zece oameni. Dacă te joci însă foarte mult și te încântă precizia locației tale din lumea virtuală, aceste valori nu ți se par ciudate. Problema apare în momentul în care afli că nici măcar nu trebuia să fii în joc, pentru ca acele date să fie colectate în continuare.

Cel puțin o dată pe oră, Niantic îți înregistrează locația ta reală prin intermediul Harry Potter: Wizards Unite. Nu contează dacă dormi, te plimbi prin oraș sau stai în casă. Ca referință, nici măcar această practică nu este nouă, ci a fost introdusă odată cu Pokemon Go. Diferența constă însă în numărul de locații colectate. Acesta este de aproape două ori mai mare, comparativ cu ceea ce se întâmpla în Pokemon.

Când au fost contactați cei de la Niantic pentru a veni cu niște argumente, au afirmat că sistemul Android este de vină. A existat un bug în platforma Google, iar acum a fost remediat și ar trebui să se adune mai puține informații.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele