Funcția de pe viitorul Google Pixel care ți-ar putea salva viața
Google lucrează la o funcție extrem de interesantă și care ar putea avea un mare impact pozitiv asupra vieții tale. Din păcate, vine doar pe telefoane Pixel.
Android este disponibil tuturor producătorilor de telefoane care aleg să folosească sistemul de operare al Google, dar compania americană păstrează anumite funcții doar pentru produsele sale hardware. De exemplu, dacă ai un Pixel atunci poți să folosești modul Night Sight, poți să stochezi fotografiile în Google Photos fără a fi comprimate și așa mai departe.
Cea mai nouă funcție pe care compania o păstrează pentru smartphone-urile sale ți-ar putea salva viața. Google testează un sistem de detecție al unui accident pentru Android Q, dar acestă funcție ar fi disponibilă doar pe telefoanele Pixel.
Cei de la XDA-Developers au găsit referințe la acestă funcționalitate în aplicația Safety Hub din Android Q. De asemenea, este notat faptul că „se va lansa automat o alertă atunci când dispozitivul detectează un accident de mașină”.
Asta înseamnă că acestă funcție ți-ar putea salva viața dacă ești implicat într-un accident. Telefonul ar putea trimite direct o alertă către serviciile de urgență și asta ar putea face diferența dintre viață și moarte.
Cum funcționează sistemul de detecție al accidentelor auto
Din păcate, XDA a găsit ceva ce sugerează că funcția ar fi activă doar pe smartphone-urile Pixel. Deci, sute de alte milioane de utilizatori de Android nu vor putea beneficia de asta.
Cum ar putea aplicația Safety Hub să detecteze un accident de mașină? Ar putea folosi datele GPS pentru a determina dacă ești într-o mașină, ar putea folosi informațiile generate de accelerometru pentru a putea detecta o oprire bruscă sau violentă, dar și microfonul pentru a înregistra sunete.
Toate aceste informații ar urma să fie furnizate unui sistem de machine learning și astfel aceste detecții ar putea deveni realitate. Intel, dar și alții, au experiementat cu rețele neuronale pentru a detecta accidentele auto.
Important este ca sistemul să funcționeze fără greșeli. Nimeni nu vrea ca o cădere a telefonului să fie interpretată ca un accident. Să vedem dacă Google chiar va implementa asta în Android Q în acest an sau este o funcție la care trebuie să lucreze mai mult timp.