03 apr. 2019 | 07:00

”Telefonul brățară” are o dată de lansare: cât vei plăti pe Nubia Alpha

ACTUALITATE
”Telefonul brățară” are o dată de lansare: cât vei plăti pe Nubia Alpha

Nubia Alpha este un dispozitiv unic din mai multe puncte de vedere, iar în curând, vei putea pune mâna pe el la un preț destul de generos.

În timp ce giganți precum Samsung sau Huawei au lucrat în ultimii ani la primele telefoane pliabile, cei de la ZTE s-au dus într-o cu totul altă direcție cu a lor creație pliabilă. Rezultatul este un smartphone ce vine pliat în jurul mâinii, precum o brățară de dimensiuni un pic mai mari.

Trecând însă peste fascinația relativă pentru alegerea de design, gadgetul cu pricina, în mod real, îndeplinește toate funcțiile unui telefon. Pe lângă asta, îți poți urmări progresul în materie de fitness, să redai conținut audio și să-ți primește notificările obișnuite de la rețelele sociale.

Spre deosebire de alte ceasuri inteligente însă, cu Nubia Alpha poți efectua apeluri telefonice, poți face poze de o calitate decentă și cam orice faci cu un smartphone, fără un telefon tradițional în preajmă. Una peste alta, acest dispozitiv este promovat ca fiind un smartphone și în China va fi disponibil începând cu 8 aprilie. Tot atunci însă, va ajunge pe majoritatea magazinelor online asiatice, deci nu ar trebui să fie imposibil să intri în posesia lui.

În privința utilității, cei care au avut ocazia să se joace cu el la MWC 2019 au fost destul de încântați de concept, deși interfața proprietară are nevoie de îmbunătățiri. Din păcate, gadgetul nu vine preinstalat cu Android, dar ecranul flexibil OLED de 4 inci este unul interesant. În rest, vorbim de un procesor de Snapragon Wear 2100 cu 1GB RAM și o memorie internă de 8GB. Acumulatorul este de 500mAh, iar camera principală are 5 megapixeli cu F/2.2.

În orice caz, dacă vrei să pui mâna pe el, te poți orienta către versiunea doar cu conectivitate Wi-Fi la aproximativ 450 de euro sau cea cu funcție de telefon cu suport pentru eSIM care costă 650 de euro.

Nubia Alpha

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele