17 ian. 2019 | 06:30

Noul Nokia 6500 din titan îți aduce aminte de telefoane Vertu de acum un deceniu

ACTUALITATE
Noul Nokia 6500 din titan îți aduce aminte de telefoane Vertu de acum un deceniu

Ai crede că au apus vremurile în care cineva avea inconștiența să-ți ceară câteva mii de dolari pe un telefon de vorbit, dar nu ai văzut această ediție limitată de Nokia 6500.

Data viitoare când te gândești să critici faptul că Apple a avut curajul să ceară aproape 8000 lei pe un smartphone în 2018, să ai în vedere că un producător rus de mobile îți solicită 2600 de dolari pe un telefon de vorbit. Creația din imaginile alăturate este intitulată Caviar Viking, iar la interior ascunde creierul unui Nokia 6500.

nokia 6500 caviar titan

Rușii de la Caviar au deja o lungă tradiție când vine vorba de lansarea unor variante extravagante cu finisaje prețioase pentru telefoane de top. Aceasta este compania care i-a gravat fața lui Putin pe un iPhone sau a oferit un Galaxy Note 9 într-o versiune cu a cărui carcasă include un kilogram de aur masiv.

După telefoane Samsung și Apple, la fel ca Vertu pe vremuri, Caviar și-a propus să construiască o versiune fițoasă de Nokia 6500. Rezultatul final nu-ți mai aduce aminte la niciun nivel de telefon din interior, dar specificațiile hardware sunt neschimbate, iar rușii a fost suficient de transparenți încât să menționeze de unde au împrumutat creierul afacerii.

caviar NokiaDacă nu era evident din titlu, Caviar Viking își ia referințele în materie de design dintr-o sabie nordică. Carcasa este realizată sub forma unui hexagon cu colțuri ascuțite dintr-o combinație de metale prețioase. Tastatura tradițională T9 este realizată din titan și ar trebui să arate la fel de bine și peste 10 ani. Spatele este din piele de aligator, iar cadrul lateral este făcut din fibră de carbon.

În rest, vorbim de același Nokia 6500 pe care îl știi de mult. Este vorba de un telefon de vorbit cu un ecran TFT de 2,2 inci cu o rezoluție de 320 x 240 de pixeli. Acumulatorul este de 830 mAh, iar dacă îți dorești să faci câteva poze, ai o cameră principală de doi megapixeli cu un bliț LED. Mai multe detalii despre această creație se găsesc pe site-ul Caviar, de unde ai posibilitate să și comanzi un exemplar.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele