15 oct. 2018 | 15:18

VIDEO Dovada supremă că omul a ajuns pe Lună: a creat NASA mașina timpului?

VIDEO ACTUALITATE

Nu poți să stai pe internet și să nu dai, la vreo două click-uri, de câte o teorie despre cum omul nu a ajuns pe Lună. Un experiment inedit îți arată că, ei bine, omul a ajuns pe Lună și NASA n-a mințit.

Omul a ajuns prima dată pe Lună în iulie 1969. Neil Armstrong, astronaut NASA, a fost primul care a pășit pe satelitul Pământului. Chiar și la aproape jumătate de secol distanță, teoria conspirației funcționează. Sunt mii de oameni care cred că totul a fost o înșelătorie.

În 2014, Nvidia a făcut un experiment inedit și necesar: a încercat să falsifice aterizarea pe Lună cu cea mai bună placă video de-atunci. Verdictul a fost simplu: omul a ajuns pe Lună, altfel nu s-ar fi putut recrea totul cu tehnologia de atunci.

Între timp, compania are un proiect nou, denumit Turing. A luat toată puterea de procesare grafică și a încercat, din nou, să falsifice aselenizare. Rezultatul e mult mai bun decât în 2014, dar verdictul e același: aterizarea pe Lună e reală.

Luna aselenizare Nvidia experiment 2

Imagine generată digital.

„Demontarea (mitului – n.r.) a fost făcută până în cele mai mici detalii, astfel că s-a ajuns la generarea glumei că cea mai eficientă metodă de falsificare a aselenizării ar fi fost folosirea unor mijloace tehnologice inexistente la acea dată”, a explicat Nvidia.

„Asta demonstrează două lucruri. Fie aterizarea misiunii Apollo 11 a fost reală, fie NASA și-a dat seama că aselenizarea va fi prea dificilă, a construit o mașină a timpului și a trimis pe cineva, cu 50 de ani în viitor, ca să aibă acces la tehnologia necesară falsificării”, a completat compania.

Încă o explicație că omul a ajuns pe Lună

S.G. Collins a prezentat un video controversat. El e un amator de videografie, cameraman şi sceptic. În 2014, clipul lui a avut tracțiune. În 13 minute, a explicat de ce ar fi fost imposibilă falsificarea aterizării pe Lună.

El a explicat în video că, la acea vreme, nu exista tehnologia necesară pentru a falsifica un videoclip de acest fel şi o filmare în direct de câteva ore. „Ideea din spatele videoclipului mi-a venit acum câţiva ani. Oamenii nu ştiu diferenţele tehnologice dintre ziua de astăzi şi 1969”, a explicat acesta.

Între timp, a reîncărcat videoul pe YouTube și îl poți vedea mai jos.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele