HTC se pregătește să stingă becul: cât de gravă a ajuns situația companiei
HTC a jucat un rol foarte important în producția de smartphone-uri de-a lungul anilor, dar acum a devenit doar un subiect de glume și o umbră a gigantului de acum 15 ani.
HTC era o companie atât de puternică și relevantă în piață în urmă cu aproximativ un deceniu, încât Google și-a pus toate speranțele legate de viitorul său sistem de operare pentru mobile în HTC Dream. Telefonul cu ecran glisant pe lateral era interesant din mai multe motive și a reușit să genereze câțiva fani pentru un sistem de operarere ce urma să fie instalat pe 85% dintre telefoanele mobile de pe mapamond.
Dintr-un punct de vedere, Google continuă să aibă încredere în HTC și acesta este motivul pentru care avem telefoane Google Pixel și Pixel 2. Din păcate, este foarte puțin probabil ca respectivul parteneriat cu Google și divizia de realitate virtuală să mai poată ține pe linia de plutire gigantul taiwanez.
Telefoanele HTC nu mai sunt relevante pentru piața de mobile extrem de agresivă de la ora actuală. Dintr-un punct de vedere, Sony sau LG se află în aceeași oală cu diviziile lor de mobile, dar nicăieri nu există o situație la fel de gravă ca în cazul HTC.
Într-o perioadă în care chinezii scot bandă rulantă smartphone-uri care te lasă cu gura căscată la prețuri imbatabile, rețeta pe care o aplicai în urmă cu 5 sau 10 ani nu mai este de actualitate. Pentru că oficialii taiwanezi nu au conștientizat încă acest lucru, conform rezultatelor financiare publicate pentru al doilea trimestru fiscal al anului, încasările au scăzut cu 58% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Totalul a fost de 220 de milioane de dolari intrați în visteria taiwanezilor. Pierderile au fost însă atât de mari pentru HTC, încât la final, profitul a fost unul negativ și s-a reflectat în pierderi de 67,8 milioane de dolari. Ca referință, acesta este al zecelea trimestru consecutiv în care HTC pierde bani. Pentru prima oară în istoria companiei, Wang Xuehong, fondatorul HTC, a afirmat că se vor concentra mai mult pe zona de AR/VR. Cu alte cuvinte, s-ar putea să renunțe complet la ideea de smartphone-uri.