29 aug. 2018 | 10:30

Google Chrome îți blochează reclamele automat: cum dezactivezi funcția și de ce

TUTORIALE
Google Chrome îți blochează reclamele automat: cum dezactivezi funcția și de ce

Google Chrome este un browser actualizat constant care încearcă să-ți facă viața online mai ușoară. S-ar putea însă să te confrunți cu un set de circumstanțe în care vrei să-i mai tai din funcțiile incorporate.

Google Chrome este cel mai popular browser online deja de câțiva ani. Creația celor de la Google, aplicația cu pricina face o treabă foarte bună în cea mai mare parte a timpului. Asta nu înseamnă însă că vorbim de un browser perfect. Există foarte multe situații în care îți consumă o cantitate abuzivă de memorie RAM sau îți ține procesorul în 100%. La fel de grav este faptul că s-ar putea să-ți taie accesul către anumite site-uri pe care le consideră periculoase și s-ar putea să nu-ți permită să deschizi diverse fișiere luate de pe internet.

În urmă cu câteva zile, am detaliat soluția în cazul în care Google Chrome îți blochează un download care ești convins că nu este virusat sau malițios într-o altă formă. De această dată, voi atrage atenția asupra unei alte funcții care este aparent bine intenționată, dar care s-ar putea să te frustreze, mai mult decât să te încânte.

Google Chrome a incorporat de câteva luni un ”ad blocker”, un instrument software menit să blocheze cele mai agresive reclame din online. Problema este că s-ar putea să vrei să accesezi o pagină web de care ai nevoie sau să apeși pe un buton menit să inițieze un download și acela să nu funcționeze din cauza actualizării Chrome.

Implicit, ad-blockerul din Google Chrome este activ. Pentru a-l dezactiva dacă întâmpini probleme la încărcarea unei pagini, fă un click pe cele trei puncte din dreapta sus și intră la Settings. Accesează secțiunea Advanced la bază și optează pentru Content Settings. De aici, te interesează Ads. Fă un click suplimentar și activează switch-ul din partea de sus. Când este de culoare albastră, însemnă că permiți afișarea reclamelor agresive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele