24 aug. 2018 | 11:25

De ce se termină Big Bang Theory, cel mai lung sitcom de genul său

ACTUALITATE
De ce se termină Big Bang Theory, cel mai lung sitcom de genul său

Big Bang Theory a fost un serial foarte îndrăgit de fani și continuă să fie unul dintre cele mai profitabile show-uri de la TV pentru producători. Din păcate, în această toamnă va începe ultimul sezon.

Sunt multe sitcom-uri la TV și cele mai multe au început în urmă cu foarte mulți ani. Câteva început în urmă cu câteva decenii au fost readuse pe ecrane în ultimii ani datorită fascinației noastre pentru acest format de umor televizat.

Din păcate, cu cât devine mai profitabil un serial și începe să genereze sume astronomice, actorii devin mai pretențioși, tensiunea în distribuție crește, iar show-ul tinde să devină despre cu totul altceva, decât era la început. Cel puțin, asta se pare că s-a întâmplat cu The Big Bang Theory.

A debutat în 2007 și a încercat să spună povestea a șapte prieteni pasionați de tehnologie, știință, benzi desenate și cultură americană din California. Dintr-un punct de vedere, s-ar putea să fi reprezentat serialul unei generații.

Media de persoane care făceau un efort să-l urmărească în aceeași zi în care a fost difuzat era de 14 milioane de persoane. În această toamnă va începe sezonul al 12-lea, iar după difuzarea sa, Big Bang Theory va deveni cel mai lung serial filmat cu mai multe camere din primetime.

În urmă cu câteva săptămâni, mai exista încă posibilitatea unui al 13-lea. Cei mai mulți membri ai distribuției erau încântați de acel scenariu.

Între ”cei mai mulți” și ”toți” există însă o diferență. Inițial, s-a speculat că negocierile legate de salarii pun bețe în roate unui al 13-lea sezon. Se pare însă că problema a fost una mult mai punctuală decât atât și are legătură cu rolul lui Sheldon.

Conform celor de la Entertainment Weekly, Jim Parsons nu mai vrea să intre din nou în papucii personajului Sheldon, după cel de-al 12-lea sezon. Ca referință financiară, dacă Parsons cu Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Kunal Nayyar și Simon Helberg ar fi acceptat să-și prelungească contractele pentru încă două sezoane, ar fi câștigat împreună 50 de milioane de dolari. În final, mai ai totuși 24 de episoade noi ca să accepți faptul că aventura tinerilor californieni se încheie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele