25 iul. 2018 | 11:31

Aplicațiile Google îți aduc un design nou, la timp pentru Android P

ACTUALITATE
Aplicațiile Google îți aduc un design nou, la timp pentru Android P

Google nu face foarte des schimbări majore de design în ceea ce privește aplicațiile pe care ți le oferă, însă un asemena upgrade se îndreaptă către Gmail, Maps, Photos și nu numai.

Google lucrează la o reîmprospătare a aplicațiilor pentru mobil, odată cu apariția lui Android P, astfel că Material Design e gata să schimbe aspectul Gmail, Drive și Photos, printre altele. Imaginile cu noile designuri au apărut într-un video creat de Adam Grabowski și Nicolo Bianchino, care au mai lucrat cu Google pentru schimbări de design și videoclipuri demonstrative.

În imaginile de mai jos poți să vezi comparații între variantele actuale și cele viitoare de aplicații. În primul rând, Gmail va renunța la roșul clasic cu care te-ai obișnuit, astfel că vei avea de-a face cu o interfață minimalistă, dominată de alb. Cu asemenea schimbări, Gmail seamănă mai mult cu Inbox; la prima vedere nu pare cel mai fericit redesign.

google design aplicații 5

Meniul din partea de sus ajunge acum în josul ecranului, ca să fie mai ușor accesibil. În plus, acesta e contextual și poate primi mai mult opțiuni, în funcție de pagina pe care o vizitezi. Apar ceva schimbări și în secțiunea de conversație, după cum poți vedea mai jos:

google design aplicații 6

 

Și Google Photo mizează pe alb, dar și pe iconițe minimaliste, care totuși nu arată neapărat mai bine decât cele anterioare, pline de culoare.

google design aplicații 3

În cazul lui Google Drive, diferențele nu sunt foarte mari, însă vedem în continuare tendința de minimalism și de folosire a albului în design. Nu vei avea un șoc când vei deschide noua aplicație, având în vedere diferențele.

google design aplicații 2

Și Google Maps are parte de un update în materie de design, iar cel mai important e că dispare albastrul din interfață, unul după care nu m-am prea dat în vânt. Desigul e mai curat, iar lucrurile rămân tot cam în aceleași poziții, ca să nu te rătăcești și în aplicație, dacă deja ai făcut-o pe străzi.

google design aplicații

Firește, nu avem garanții că acesta este designul final pentru aplicații, dar ne oferă o idee destul de clară cu privire la direcția în care se îndreaptă Google în materie de aspect al aplicațiilor.