Efectul pe care nu credeai că încălzirea globală îl poate avea
Încălzirea globală continuă să stabilească o mulțime de recorduri negative, însă o cercetare vine cu o ipoteză la care probabil nu te-ai gândit până acum.
Valurile de căldură care străbat țările din întreaga lume le-ar putea afecta dramatic „starea de bine” oamenilor. Cel puțin asta susțin savanți de la Universitatea Stanford și Universitatea din California, Berkeley, care consideră că încălzirea globală ar putea fi literalmente insuportabilă pentru unii.
Aceștia vorbesc în special despre americani și mexicani care vor fi expuși unui risc mai mare de sinucidere. Ei estimează că, dacă temperaturile continuă să urce așa cum se preconizează, până în 2050 Statele Unite și Mexicul s-ar putea confrunta cu 21.000 de cazuri de sinucideri în plus.
Deși clima nu este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru sinucidere, cercetătorii de la Berkeley și Stanford avertizează că rezultatele lor demonstrează că încălzirea globală va avea un impact tangibil asupra sănătății cetățenilor.
Ei estimează că până în 2050 temperaturile vor crește cu până la două grade Celsius, iar schimbarea nu va influența doar nivelurile mării și agricultura, ci se va juca și cu starea noastră de spirit.
Echipa a examinat atât ratele de sinucidere ale americanilor, cât și limbajul de pe platformele sociale precum Twitter.
Când au comparat datele istorice cu privire la temperaturi ridicate și ratele de sinucideri, cercetătorii susțin că au descoperit că statisticile au crescut în paralel. Mai mult, cu cât era mai cald, cu atât mai multe persoane au postat că se simțeau mai singure, captive sau că aveau gânduri suicidare.
„Nu contează dacă erau bogați sau săraci. Se pare că temperaturile ridicate și căldura le afecta tuturor starea emoțională”, au declarat savanții.
De asemenea, Solomon Hsiang coautor al studiului a declarat că au studiat și efectele pe care căldura le are asupra conflictelor. „Am constatat că oamenii sunt mai violenți atunci când este foarte cald”, a mai declarat acesta.
Cu toate că statisticile apocaliptice ale cercetătorilor par exagerate și greu de crezut, nu ar trebui totuși să mai ai dubii în ceea ce privește încălzirea globală.