23 iul. 2018 | 11:58

ING lansează în România ING Pay: cum vei plăti cu telefonul

ACTUALITATE
ING lansează în România ING Pay: cum vei plăti cu telefonul

Piața de soluții mobile de plată se dezvoltă și din 23 iulie are un nou jucător: ING Bank cu ING Pay. Serviciul poate fi activat direct din Home’Bank, în doi pași. Iată unde vei putea folosi soluția ca să nu mai depinzi de card.

ING Bank România a lansat pe 23 iulie serviciul de plată cu telefonul mobil ING Pay pentru clienții persoane fizice. Acesta poate fi activat simplu din ING Home’Bank, după actualizarea aplicației.

Serviciul este disponibil deocamdată doar pentru clienții care folosesc un telefon cu sistem de operare Android, versiunea 4.4 sau mai nouă. Urmează să fie anunțată și o soluție pentru utilizatorii de iPhone.

O dată cu această lansare, serviciul de alerte push va fi gratuit tuturor clienților ING. Totodată, serviciul ING Pay nu implică niciun comision și nicio taxă de utilizare.

ING Bank susține că 70% din accesările Home’Bank se fac de pe telefonul mobil, cu 15 accesări pe lună de pe telefon, față de șapte de pe desktop. Pentru un astfel de public vine și soluția Pay.

La activarea ING Pay, va fi emis instant și gratuit un card virtual. Acesta va fi atașat la oricare dintre conturile curente în lei deschise la ING. Clientul poate configura care e contul pe care activează plata cu telefonul. Clienții pot activa ING Pay pe două telefoane înregistrate ca dispozitive de încredere.

Cum plătești cu ING Pay în loc de card

Plata efectivă cu telefonul presupune doar apropierea telefonului de POS, cu ecranul activatși comunicarea NFC activată. ING Pay poate fi folosit la orice POS care acceptă plata contactless din țară sau din străinătate.

Dacă valoarea tranzacției depășește suma limită setată din Home’Bank, utilizatorul va introduce codul pin setat pentru acest card direct în POS. Adică e ca atunci când plătești cu un card contactless. În plus, clienții pot seta din ING Home’Bank limitele de tranzacționare pentru plățile cu telefonul.

La fiecare plată cu ING Pay, clienții primesc o notificare direct pe telefon. Astfel vor avea controlul tranzacțiilor și sumelor aprobate, dar și situația soldului.

ING Pay poate fi folosit chiar dacă telefonul nu este conectat la internet, pentru maximum 10 tranzacții într-un interval de 15 zile. Apoi, va fi nevoie de o conectare la internet pentru o validare de securitate.

ING a mai experimentat cu serviciul Pay și în 2013. Anul acesta este așteptată și soluția Google Pay printr-un parteneriat cu Revolut. Până acum, în România, Banca Transilvania a mai lansat o soluție similară: BT Pay. Pe iPhone e însă problematică utilizarea acestuia. Dacă ING Pay va fi mai bine optimizată, atunci e deja un plus.

[readmore]

Detalii suplimentare despre ING Home’Bank

În prezent 625.000 de clienți folosesc activ platforma ING Home’Bank dintre care 427.000 o accesează de pe telefonul mobil. Se autentifică de 15 ori pe lună, în medie. Frecvența logărilor este la jumătate pentru utilizatorii aplicației de pe desktop.

La nivelul tranzacțiilor numărul este similar între cele două canale, cu o medie de cinci tranzacții pe lună de pe telefon și 4 tranzacții de pe desktop. ING Bank România are în prezent întreg portofoliul de carduri de tip contactless și raportează 700.000 de clienți care fac în medie 16 tranzacții pe lună la POS-urile comercianților.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele