11 iul. 2018 | 01:03

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Franța e prima finalistă

Generalist
Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Franța e prima finalistă

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 se va încheia cu o finală între Franța și câștigătoarea meciului dintre Anglia și Croația.

Astăzi, a avut loc prima semifinală din Camptionatul Mondial de Fotbal 2018. Competiția se desfășoară la Moscova și în orașele învecinate până duminică. Meciul din această seară a avut loc între Franța și Belgia la Sankt Petersburg pe stadionul omonim cu o capacitate de 64286 spectatori. Unicul gol al partidei a fost marcat de Samuel Umtiti în minutul 51.

Ultimul turneu final câștigat de francezi a avut loc în 1998. La momentul respectiv, în echipa Franței încă mai activa Zidane. Trecând peste acea victorie, în 2018 vom vedea cea de a treia finală de cupă mondială la care participă francezii. În privința competitoarei, Belgia a mai fost semnifinalistă în 1986. Din păcate pentru ei, un moment de neatenție s-a reflectat în ocolirea finalei și din acest an.

Prima semifinală din acest an a fost un meci foarte complex pentru fanii sportuluii rege. Viața francezilor nu a fost deloc simplificată de belegienii care au ieșit învingători  la posesia balonului, chiar dacă au fost învinși printr-un singur gol în minutul 51.

”Francezii au avut o serie de ocazii până la pauză, dar Giroud a reluat cu capul pe lângă, la centrarea lui Pavard (31), iar apoi nu a mai reuşit reluarea la centrarea lui Mbappe (34). Griezmann (33) a şutat peste poartă din afara careului, iar Courtois a fost providenţial la şutul lui Pavard (39), lansat în careu de Mbappe.” Așa s-a încheiat prima repriză, conform celor de la Agerpres.

Repriza a doua a început foarte bine pentru francezi. Giroud a fost blocat în careu de către Kopmani. Contextul se reflectă într-un corner executat de Griezmann, iar Umiti a trimis la colțul scurt al porții, după ce balonul a fost deviat și de Fellaini. Atunci, Franța a obținut avantajul cu care urma să termine meciul.

Din păcate pentru belgieni, echipa antrenată de spaniolul Roberto Martinez a întrerupt din cauza Franței ciclul victoriilor început la Euro 2016. Până la semifinala din această seară, belgienii se mândreau cu 23 de meciuri fără vreo înfrângere. Campionatul Mondial de Fotbal 2018 va avea finala duminică la ora 21 și se va juca la Moscova.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele