01 iun. 2018 | 06:15

Noul telefon de la Meizu ar putea fi cel mai ieftin cu două camere principale

ACTUALITATE
Noul telefon de la Meizu ar putea fi cel mai ieftin cu două camere principale

La fel ca alte câteva companii chinezești, Meizu încearcă să-ți fure privirea cu un nou smartphone accesibile care include câteva particularități de top. De această dată este vorba de Meizu 6T.

Micuțul din imaginea de mai sus este intitulat Meizu M6T și a fost subiectul multor zvonuri pe parcursul ultimelor săptămâni. În mod previzibil, majoritatea s-au dovedit a fi adevărate, iar dezvăluirea producătorului nu a făcut decât să confirme speculațiile. Acest detaliu nu este neapărat neplăcut, dar ar fi drăguț să mai avem parte și de surprize din când în când.

Meizu M6T este un nou smartphone mainstream construit în jurul unui panou de 5,7 inci cu un raport de aspect de 18:9 și o rezoluție de 1440 x 720 pixeli. Ecranul este de tip LCD, iar marginile de pe laterale sunt inexistente. În partea de sus și de jos, marginile au aproximativ un centimetru, în cazul în care te numeri printre cei care au o problemă cu adopția bretoanelor în piața globală de mobile.

Partea de procesare a gadgetului este asigurată de o combinație între un quad-core MediaTek MT6750 cu 3GB sau 4GB RAM, în funcție de buget. În privința posibilităților de captură, pe spate ai două camere principale. Prima este de 13 megapixeli cu F/2.2, în timp ce a doua pentru detectarea profunzimii are doar 2 megapixeli cu F/2.4. Această combinație ar trebui să faciliteze realizare de imagini portret cu fundal în ceață. Camera frontală are 8 megapixeli cu F/2.0 și suportă deblocarea facială a aparatului. Un senzor de amprentă pe spate este de asemenea prezent. Spre deosebire de alte telefoane însă, cu gesturi de swipe peste respectivul senzor, poți naviga prin interfața smartphone-ului. Tehnologia din spatele acestui proces poartă numele mBack.

Meizu M6T va fi inițial disponibil în China în culorile negru, auriu și roșu în trei configurații de preț. Varianta de pornire cu 3GB RAM și 32GB de memorie costă 110 euro. Modelul de mijloc oferă 4GB RAM și 32GB de spațiu la 135 de euro, în timp ce varianta de top are 4GB și o memorie internă de 64GB la 150 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele