08 mai 2018 | 13:09

Instagram îți aduce un nou mod de a-ți personaliza Stories

ACTUALITATE
Instagram îți aduce un nou mod de a-ți personaliza Stories

Instagram a dat lovitura atunci când a introdus Stories, ”preluate” de la Snapchat, iar acum le îmbunătățește încă o dată.

Stories au fost introduse de Instagram după ce dezvoltatorii aplicației s-au inspirat de la Snapchat, unde acestea funcționau deja de ceva vreme. Cumva, pe Instagram au reușit să prindă mai bine și au inspirat apariția lor și pe alte platforme, cum ar fi Facebook, Messenger sau chiar WhatsApp, unde însă nu se bucură de prea mare succes.

Cea mai nouă funcție pe care vrea să o introducă Instagram pentru Stories este cea de stickere muzicale. Acestea, descoperite de către Ishan Agarwal în codul aplicației, sunt cunoscute ca ”Music Stickers” și îți permit să adaugi clipuri audio care să fie redate odată cu postarea. Poți să găsești melodii folosind unul dintre cele trei taburi disponibile: trending, genres și moods.

Încă nu e clar de unde vei putea să-ți iei muzica, dacă vei putea să alegi ce parte dintr-o melodie să redai sau dacă vei avea doar anumite porțiuni.

Cel mai probabil, muzica va fi obținută de către Facebook, prin intermediul acordurilor de licențiere pe care le are cu nume mari din industrie, cum ar fi UMG, Sony sau Warner Bros. Cei de la UMG au specificat că muzica poate fi folosită în experiențe video și sociale de pe Facebook, Instagram și Oculus. Dacă la acea vreme te întrebai ce vor să spună aceștia, acum pare că ai un răspuns pentru asta.

Instagram a adăugat câteva funcții noi în ultimele luni, iar muzica poate deveni cireașa de pe tort în ceea ce privește noile update-uri, între care trebuie să amintim și posibilitatea de cumpărare de diverse prin intermediul aplicației.