03 mai 2018 | 20:57

Google Street View ar putea să ajute în noua criză de sănătate publică

ACTUALITATE
Google Street View ar putea să ajute în noua criză de sănătate publică

Pe Google Street View poți vedea cum decurge viața modernă în toată gloria ei decadentă, iar un studiu nou spune că ar putea fi o resursă de neprețuit pentru îmbunătățirea sănătății publice.

Mai mulți cercetători au analizat imagini de la Google Street View pentru a afla dacă serviciul poate oferi date corecte despre obiceiurile de transport ale populației. Ei sunt de părere că experții în sănătate ar putea fi ajutați de aceste date pentru a afla dacă regulile de transport pot face oamenii mai sănătoși.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că anual, în jur de 3,2 milioane de oameni mor prematur din cauza stilului de viață sedentar. O soluție pentru a preveni aceste morți ar fi încurajarea așa-numitului transport activ, cum este mersul pe jos sau ciclismul. În acest fel, nivelul de activitate al populației ar crește, iar morțile cauzate de sedentarism s-ar diminua.

Dacă vrem ca experții în sănătate să emită politici care să încurajeze transportul activ, este nevoie de informații cu privire la pattern-urile de transport existente. Asemenea informații sunt strânse rar, la intervale de 10 ani, și nu sunt tocmai detaliate. Aici ar interveni Google Street View.

James Woodcock, autorul principal al studiului, a spus că imaginile oferite de serviciu sunt disponibile în mod gratuit și sunt colectate într-un mod mult mai consistent față de studiile tradiționale.

Echipa de cercetători și-a concentrat studiul pe 34 de orașe din Marea Britanie. Au analizat 2.000 de imagini făcute cu Google Street View între 2010 și 2012. Ulterior, au numărat orice ținea de transport – pietoni, biciclete parcate sau folosite, motociclete, autobuze și vehicule.

După ce au aflat câți oameni folosesc fiecare metodă, le-au comparat cu datele obținute între 2010 și 2012 de Active People Surveys. Datele s-au potrivit în cazul transportului public, cu bicicleta și cu motocicleta. În ceea ce privește datele cu privire la mersul pe jos, potrivirile între studii au fost moderate.

Dacă experții în sănătate vor lua în considerare multitudinea de date care le stă la picioare prin intermediul Google Street View, o posibilă criză de sănătate ar putea fi evitată cu succes.