02 mai 2018 | 15:14

Oculus Go este cea mai ieftină cale de a te apuca de realitate virtuală

ACTUALITATE
Oculus Go este cea mai ieftină cale de a te apuca de realitate virtuală

Oculus Go a fost dezvăluit în urmă cu aproximativ jumătate de an pentru prima oară, dar abia acum este disponibil pentru achiziție.

Amatorii de realitate virtuală au câștigat cea mai eficientă cale pentru a se bucura de experiențe VR în confortul căminului. Oculus Go este headsetul perfect pentru experiențe spectaculoase fără cheltuieli adiționale.

Pentru Oculus Rift ai nevoie de un computer ultra performant. Pentru Oculus Gear VR îți trebuie un smartphone de top de la Samsung. Oculus Go are toată tehnologia necesară într-un pachet accesibil.

Momentan, noul headset este disponibil pentru achiziție de pe site-ul producătorului în 23 de țări. Printre ele, nu se numără momentan și România, dar numărul teritoriilor va crește în următoarele săptămâni.

Dacă vrei să pui mâna pe Oculus Go, prețul este de 199 de dolari pentru versiunea cu o memorie internă de 32GB sau 249 de dolari pentru varianta de 64GB, dacă te afli în SUA. În Europa, valoarea de achiziție crește la 219 euro pentru 32GB, respectiv 269 euro pentru 64GB cu transport inclus. Ar trebui să apară și pe Amazon, dacă nu vrei să aștepți să ajungă pe canal neoficial în magazinele din țară.

În ceea ce privește experiența de care te vei bucura cu Oculus Go, au apărut deja primele review-uri și sunt îmbucurătoare. Headsetul este surprinzător de confortabil, se fixează cu velcro pe orice dimensiune de cap și găzduiește fără probleme majoritatea ochelarilor, în cazul în care ai dioptrii.

În continuare ai nevoie de un smartphone în preajmă, dar acela este util doar pentru configurarea inițială și, eventual, pentru personalizarea experiențelor VR și a aplicațiilor pe care le vei avea instalate pe aparat.

Pe lângă controlul prietenos, Oculus Go ascunde la interior un Snapdragon 821 de la Qualcomm. Ecranul din fața ochilor va fi un LCD cu o rată de reîmprospătare foarte mare și o rezoluție nativă de 2560 x 1440 pixeli. De producția efectivă a headseturilor s-a ocupat Xiaomi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele