01 apr. 2018 | 16:56

Farse de 1 aprilie: Acer cu laptop diesel și mașina Lexus care citește ADN

ACTUALITATE
Farse de 1 aprilie: Acer cu laptop diesel și mașina Lexus care citește ADN

Odată cu 1 aprilie se bagă și companiile la glume. Acer, Google, Lexus sau T-Mobile n-au lipsit anul acesta. Unele au fost mai inspirate, pentru altele trebuie să cunoști câteva lucruri.

Google, ca de obicei de 1 aprilie, a dat mai multe farse care să inducă oamenii în eroare. A creaat tastatura fizică pe care scrii cu atingeri, l-a căutat pe Waldo pe Google Maps și în Australia s-a redenumit în Googz. Lexus a creat mașina care citește ADN-ul șoferului, iar Snapchat a creat filtrul de Facebook.

A avut și Acer pe România o farsă: a anunțat Predator 31X. Dacă Acer Predator 21X a impresionat prin ecran și preț, la noul model e vorba doar de specificații. Are ecran de 31 inci „MegaUltraWide QHD”, are touchpad cu funcție de tabletă (că e imens), un stream deck integrat și, opțional, o sursă de energie de 5.000 de wați pe motorină.

Ce alte farse au făcut branduri ca Google, T-Mobile sau creatorii Pokemon Go

Gboard e tastatura digitală de la Google integrată în Android. Odată cu 1 aprilie 2018 a fost transformată într-un gadget care interpreteză tot ce scrii. Scrii în nisip? Nicio problemă, transcrie textul. Ba chiar poți folosi opțiunea de swipe pe o tastatură fizică. Accentul e pus pe scris de mână.

9to5google notează că Google, în Australia, și-a schimbat numele în Googz. Asta pentru că limba engleză vorbită în țara asta se bazează mult pe abrevieri, iar compania vrea să țină pasul.

Snapchat, pe de altă parte, a băgat filtrul de Facebook. Practic, arată ca interfața aplicației Facebook și te suprapui tu, printr-o poză, acolo.

O altă veste imensă e că Civilization IV va fi disponibil pentru ceasuri inteligente. Ai swipe up ca să declari război, scroll în jos ca să construiești o bibliotecă și dublu tap ca să pornești o inchiziție religioasă. Dacă faci swipe dreapta lansezi catapultele și tap sau hold ca să studiezi olăritul.

La Pokemon Go e ceva mai simplu: jocul va fi disponibil și în versiune 8-bit pentru toți cei care-s nostalgici. „Detalii realiste și definiție incredibilă”, pe scurt, despre noua versiune Pokemon Go.

T-Mobile a anunțat The Sidekicks, adică niște teneși inteligenți. Au difuzoare, ecran tactil, Bluetooth, tracker pentru fitness, opțional și un ecran, șireturi care se leagă singure, sunt rezistenți la apă și conectați la net. Sigur, nu lipsește o „inteligență artificială revoluționară”. Da, au și NFC.

Nu în ultimul rând, Lexus. Producătorul s-a gândit să facă un parteneriat cu compania 23andMe (specializată în cercetări genetice) și a creat automobilul care face un profil ADN al șoferului, iar acesta e complet compatibil cu tine.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele