23 mart. 2018 | 08:03

Cum folosești Google Lens pe telefon ca să știi ce e în jurul tău

VIDEO ACTUALITATE

Utilizatorii de Google Photos au acces la o funcție foarte utilă odată cu cea mai nouă versiune, dar s-ar putea să nu știi cum folosești Google Lens.

În urmă cu aproximativ un an, în cadrul conferinței Google I/O 2017, oficialii gigantului din Mountain View au detaliat cu entuziasm un concept foarte interesant. Numele său era Google Lens. La momentul respectiv însă, nu știam dacă va fi vorba de un nou serviciu online, o aplicație dedicată pentru mobil sau un buton suplimentar în aplicația de căutare Google.

Răspunsurile la toate întrebările au venit în urmă cu câteva săptămâni. Atunci am aflat că vom putea profita de Google Lens în interiorul aplicației Google Photos.

Dacă vrea să știe cineva cum folosești Google Lens, primul gest pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ai cea mai recentă versiune de Google Photos. Aplicația cu funcționalitatea suplimentară este disponibilă atât pentru iPhone în Apple AppStore, cât și pentru Android, în Google Play. O altă restricție importantă ține de limba terminalului.

Pe lângă faptul că îți oferă informații interesante despre conținutul unor fotografii doar în limba engleză, trebuie să ai meniul întregului telefon în engleză pentru Lens. L-am avut în Română când am încercat prima oară să o folosesc și nu a mers.

Dacă ai bifat particularitățile de mai sus, ești gata să experimentezi căutarea vizuală. Acest concept nou pleacă de la premisa ca ai o fotografie interesantă în librăria Google Photos. Momentan, nu funcționează în timp real pentru ceea ce vezi în fața ochilor. Întâi, trebuie să imortalizezi un cadru.

Rămâne să deschizi o fotografie cu un obiectiv turistic, un gadget, o carte, un DVD, un fel de mâncare sau o sticlă de băutură în Google Photos. După ce ai ajuns cu ea în fața ochilor, în colțul din dreapta jos, lângă butoanele de editare foto, apasă pe butonul suplimentar pe care nu l-ai mai văzut în trecut. Acela este pentru Google Lens.

Pentru că procesul se desfășoară online, vei fi nevoit să aștepți câteva momente și să accepți faptul că nu funcționează tot timpul. Când merge însă, vei fi impresionat și vei realiza că, de acum înainte, îți va fi mult mai ușor să afli detalii interesante despre lucrurile cu care interacționezi zilnic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele