11 ian. 2018 | 14:00

Yarra 3DX ”te caută” prin cameră ca să-ți ofere cea mai bună experiență audio

ACTUALITATE
Yarra 3DX ”te caută” prin cameră ca să-ți ofere cea mai bună experiență audio

Yarra 3DX este genul de gadget audio care reușește să sfideze legile fizicii, când vine vorba de experiența audio oferită utilizatorului

Soluțiile audio revoluționare de la CES 2018 nu au fost dezvăluite de companii pe care le știi de 10-20 de ani, ci de producători care vor face valuri în industrie în anii următori. Ca referință, în cazul celor de la Comhear, Yarra 3DX este primul lor produs comercial realizat vreodată. Acesta a fost rezultatul a două campanii de finanțare încununate de succes și mai are doar câteva luni până când va ajunge în magazine și vor fi livrate primele exemplare către eventuali cumpărători.

Inițial a apărut pe Kickstarter, înainte de a face valuri de proporții pe Indiegogo. Detaliile de fond contează însă mai puțin, important este că gadgetul futurist ascuns sub forma unui soundbar de dimensiuni generoase mai are puțin și va putea fi achiziționat. Întregul concept de marketing al produsului gravitează în jurul abilității sale de a direcționa experiența audio către persoanele prezente într-o cameră. În condiții ideale, s-ar putea să facă să crezi că poți o pereche de căști pe urechi, atât de diferită este senzația comparativ cu un soundbar obișnuit.

Pentru a dobândi aceste abiliăți, Yarra 3D folosește 12 difuzoare individuale cu un diametru de 33 milimetri. Emisiile acestora sunt ghidate de un modul DSP (Digital Signal Processor) ce poate direcționa simultan sunete către trei puncte din cameră ce pot fi definite prin intermediul unei aplicații de mobil. Aplicația efectivă de personalizare a experienței audio există deja, chiar dacă a putut fi testată la CES doar pe Android. A fost suficient să miști degetul pe o suprafață similară cu un touchpad, iar sunetul a început să te urmărească de parcă mișcai o lampă cu sunete în loc de lumină.

Comhear Yarra 3D împreună cu un subwoofer va ajunge în magazine pe câteva luni la prețul de 600 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele