14 dec. 2017 | 07:59

Google Duo ajunge în apeluri telefonice și se apropie de Facetime

ACTUALITATE
Google Duo ajunge în apeluri telefonice și se apropie de Facetime

Google Duo s-ar putea să devină cea mai bună alternativă la Facetime pentru Android printr-o nouă actualizare introdusă de curând.

Fără să fie disponibil pe alte sisteme de operare decât iOS și MacOS, Facetime a ajuns în topul serviciilor de video conferință pe mobil în doar câțiva ani. Dacă ai un iPhone, este mult mai ușor să inițiezi un apel video în acest format, decât să sari dintr-o aplicație în alta. În timpul unui apel telefonic în format standard, dacă ai luat telefonul de la ureche, ai pe ecran un buton dedicat transformării convorbirii audio într-una video. Singura limitare de care ai parte este că persoana ”de la capătul firului” trebuie să fie de asemenea utilizatoare de iDevice.

Pe Android, nu a existat niciodată o funcție similară, deși au fost mai multe tentative, mai mult sau mai puțin reușite, în ultimii 5 ani. Din fericire, apelurile în format video au devenit o prioritate pentru Google și compania face eforturi pentru a te obișnui cu Duo. Serviciul proprietar de video conferință a fost până de curând disponibil pe platforma gigantului din Mountain View doar printr-o aplicație dedicată. De acum înainte însă, vei putea sări din audio în video printr-un singur tap din aplicația Telefon de pe mobil.

Utilizatorii de Android nu trebuie să întreprindă nici un fel de operațiune complicată. Butonul de apel video prin Duo apare pur și simplu în convorbire. Un tap pe el va deschide imediat aplicația omonimă și va iniția un apel video cu interlocutorul de mai devreme. În mod evident, ține de cealaltă persoană dacă vrea sau nu să-ți răspundă la apel. În cazul în care nu-ți răspunde, vei reveni fără nici un fel de intervenție suplimentară în apelul audio obișnuit. Cei de la Android Police care au avut ocazia să experimenteze noua funcție sunt foarte încântați de ea, afirmând că tranziția de la audio la video se desfășoară fără întreruperi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele